Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου, που θα συνεδριάσει στις 3 Απριλίου, παραπέμφθηκε ο 32χρονος ο οποίος επιτέθηκε σε 33χρονη που είναι κατηγορούμενη στη δίκη για τον φόνο του αδελφού του, Νίκου Αγγελή από την Ξυλοτύμπου.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι βαρύτατο αφού αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα φόνου, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, άσκηση ψυχολογικής βίας σε γυναίκα, παρενοχλητική παρακολούθηση, συμπεριφορά που προκαλεί παρενόχληση, απειλή, μεταφορά μαχαιριού εκτός οικίας, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, ανησυχία και διασάλευση της ειρήνης και πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου στην Ξυλοτύμπου. Συγκεκριμένα ο 32χρονος μετέβη στην οικία της 33χρόνης και αποπειράθηκε παράνομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, να επιφέρει τον θάνατο της περιλούζοντας την με βενζίνη. Επίσης φέρεται να την έσυρε έξω από την οικία της τραβώντας την από τα μαλλιά και αφού ανέσυρε μαχαίρι προέβη σε απειλές κατά της ζωής της προκαλώντας της τρόμο. Από την επίθεση η 33χρονη υπέστη εκδορές σε διαφορά μέρη του σώματος της.

Σημειώνεται πως ο 32χρονος είχε συλληφθεί και περίπου ένα μήνα μετά τον φόνο, μετά την καταγγελία 70χρονου πως απείλησε συγγενικά πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. Ο 32χρονος αφότου κρατήθηκε για κάποιο διάστημα στις Κεντρικές Φυλακές, είχε αφεθεί, υπό όρους, ελεύθερος. Στην δίκη για τον φόνου του αδελφού του κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία είναι ο 43χρονος αδελφός της 33χρονης, με την ίδια να κατηγορείται για απειλές για φόνο.