Σε εξέλιξη βρίσκονται από μεσημέρι της Πέμπτης (14/3) έρευνες από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Για την υπόθεση έχουν οδηγηθεί για ανάκριση δύο πρόσωπα Ρωσικής καταγωγής, με τον έναν να είχε στην κατοχή του, ποσό που ξεπέρνα τις €100.000.

Σύμφωνα με αστυνομική ενημέρωση, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 41 και 43 ετών, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης για τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής περιουσίας και αδικημάτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες.

Την ώρα που οι ανακρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, οι Αρχές διερευνούν κατά πόσο γκαλερί στη Λεμεσό, φαίνεται να λειτουργούσε ως «βιτρίνα», ενώ αναζητούνται τεκμήρια και χρηματικά ποσά. Όπως πληροφορείται το philenews, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία τις προηγούμενες ημέρες για το συγκεκριμένο υποστατικό, ότι ενδεχομένως να λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να νομιμοποιεί έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.

 Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, λαμβάνονται ανακριτικές καταθέσεις τόσο από τα πρόσωπα που εντοπίστηκαν να εξέρχονται από την γκαλερί αλλά και από τους ιδιοκτήτες.

Στην κατοχή του ενός Ρώσου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις €100.000. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΤΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο αξιολόγησης και διερεύνησης πληροφορίας για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών και αδικημάτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μέλη του ΟΠΕ έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο υποστατικό – γκαλερί. Νωρίς το μεσημέρι, ανακόπηκε Ρώσος ο οποίος έξελθε από το υποστατικό και από έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε στην κατοχή του το πιο πάνω χρηματικό ποσό. Ερωτηθείς από τα μέλη της Δύναμης για την προέλευση των χρημάτων, ο Ρώσος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο του. Ακολούθησε έρευνα στην γκαλερί από τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για εντοπισμό χρημάτων και άλλων τεκμηρίων.

 Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του philenews, η υπό διερεύνηση υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη 31χρονη κατηγορούμενη Ουκρανή που συνελήφθη και τέλει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές και η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα ξεπλύματος σχεδόν Є8 εκατομμυρίων, αφότου κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ληστεία σε βάρος της στη Λεμεσό ποσού Є420.000.