Προκλήθηκαν ζημιές στο ξενοδοχείο στη Λάρνακα, που χρησιμοποιείται ως δομή ανηλίκων, μετά τα σοβαρά χθεσινοβραδινά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 17χρονου και ενός αστυνομικού. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 8 ανηλίκων οι οποίοι αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς.

Τα επεισόδια άρχισαν λίγο μετά τις 6.00 χθες το απόγευμα στην κουζίνα της δομής όταν ανήλικοι από τη Συρία άρχισαν να διαπληκτίζονται. Ένας 17χρονος φέρεται να άρχισε ρίχνει φαγητό σε άλλους και στη συνέχεια επιτέθηκε σε συμπατριώτη του. Μέλος της Αστυνομίας, που βρισκόταν σε υπηρεσία, επενέβη και δέχθηκε επίθεση από τον 17χρονο, καθώς και από άλλους νεαρούς ενώ άλλος 17χρονος φέρεται να τον γρονθοκόπησε.

Με την επέμβαση και άλλων μελών της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο, καταστάληκαν τα επεισόδια, ενώ ο αστυνομικός και ένας 17χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών.

Ακολούθησε η σύλληψη των δύο 17χρονων, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων. Γύρω στις 11.00 το βράδυ, σύμφωνα με την Αστυνομία ξέσπασαν νέα επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας, από αριθμό άλλων νεαρών από τη Συρία, που επιτέθηκαν εναντίον μελών της Αστυνομίας, καθώς και εναντίον του διευθυντή του ξενοδοχείου. Δυο λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, εγκλωβίστηκαν μάλιστα σε όροφο του κέντρου φιλοξενίας.

 Οι λειτουργοί απεγκλωβίστηκαν από αστυνομικούς, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και κατέστειλαν τα επεισόδια. Από τη δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν άλλοι έξι νεαροί πέντε ηλικίας 17 ετών οι και ένας 16 ετών. Από τα επεισόδια έσπασαν τζάμια και τζαμαρίες, ενώ προκλήθηκαν και άλλες ζημιές στο ξενοδοχείο.

Πληροφορίες του philenews από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αναφέρουν πως μελετάται η ενίσχυση τους φρούρησης στη συγκεκριμένη δομή, ενώ κάποιοι από τους συνολικά 80 διαμένοντες θα μεταφερθούν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας.