Κακόβουλη ενέργεια εκτιμούν από τις πρώτες έρευνες η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ότι αποτελεί η φωτιά που ξέσπασε τα χαράματα σε εκπαιδευτικό φορτηγό σχολής οδηγών το οποίο ήταν σταθμευμένο στους χώρους στάθμευσης του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Πάφου.

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το φορτηγό, το οποίο χρησιμοποιείται για την οδική εκπαίδευση ατόμων που ενδιαφέρονται για την έκδοση επαγγελματικής άδειας οδηγού για χρήση αυτού του τύπου των οχημάτων.

Η πυροσβεστική που κλήθηκε στη σκηνή κατάσβησε τη φωτιά, ενώ αυτή είχε ήδη εξαπλωθεί και σε δεύτερο φορτηγό που ήταν σταθμευμένο δίπλα από το εκπαιδευτικό και το οποίο ανήκει σε εταιρεία που εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Μεσόγης, όπου είναι και το ΤΟΜ Πάφου. Το δεύτερο αυτό όχημα υπέστη ζημιές στο πίσω μέρος.

Με την κατάσβεση της φωτιάς άρχισαν οι έρευνες και η συλλογή τεκμηρίων, με τις αρχές να σχηματίζουν εξ αρχής την εικόνα της κακόβουλης ενέργειας. Οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας για τον εντοπισμό των δραστών και των αιτιών της κακόβουλης ενέργειας.