ΔΕΝ είχε κανένας καμία αμφιβολία ότι οι εγκληματικές ενέργειες συνδέονται με τις προσπάθειες διαφόρων φατριών του υπόκοσμου για έλεγχο της νύκτας. Του συνάδεται και από τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο. Αίτημα του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας στο Δικαστήριο για την απόπειρα φόνου 34χρονου Ελληνοκυπρίων στην περιοχή της Λακατάμειας, αποκαλύπτει ότι η Αστυνομία εντάσσει τα εγκλήματα που πλέον γίνονται ακόμα και με το φως της μέρας, σε πόλεμο για αρχηγία φατρίας στη Λευκωσία.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για έναν πόλεμο, ο οποίος μαίνεται εδώ και καιρό. Πρόκειται, όπως φαίνεται, για έναν εξοντωτικό πόλεμο. Γίνεται λόγος ότι Συμβόλαιο θανάτου 20.000 ευρώ ανατέθηκε σε πρόσωπα που ασκούν έλεγχο στους Σύρους του οργανωμένου εγκλήματος.

ΣΤΗΝ μακρά δικαστική διαδικασία έχουν ακουστεί πολλά. Όπως προκύπτει από το αίτημα του ΤΑΕ Λευκωσίας για προσωποκράτηση προσώπων που τέθηκαν υπό σύλληψη τις πρωινές ώρες του Σαββάτου σε σχέση με την υπόθεση, η εγκληματική αυτή ενέργεια εντάσσεται στη ρευστή κατάσταση που δημιουργήθηκε από το περασμένο φθινόπωρο σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της νύχτας. Πιο συγκεκριμένα, τη συσχετίζει με τη δολοφονία τουλάχιστον ενός προσώπου περί τα τέλη του 2023 και τις μετέπειτα ενέργειες που γίνονται με στόχο την αρχηγία εγκληματικών ομάδων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν. Όταν μέρα-μεσημέρι σε πολυσύχναστη περιοχή γίνεται απόπειρα (στη Λευκωσία) και προ μηνών δολοφονία στη Λεμεσό, δεν μπορεί παρά αυτό να δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας. Πρέπει να αναγνωριστεί πως στην προκειμένη περίπτωση- έστω και εκ των υστέρων- η Αστυνομία έδρασε και είχε αποτέλεσμα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι πρόσφατα είχαν εξαγγελθεί, για μια ακόμη φορά, μέτρα. Ανακοινώθηκαν ενισχυμένες και συνεχείς περιπολίες αλλά τούτο δεν απέτρεψε στο να γίνει έγκλημα. Και δεν μπορεί να λέγεται πως μόλις ξεκίνησε η νέα προσπάθεια, η νέα εκστρατεία. Γιατί αυτή, η νέα εκστρατεία, είναι συνέχεια προηγούμενων. Δεν ανακαλύφθηκε εσχάτως το μέτρο των ενισχυμένων περιπολιών.

ΥΠΑΡΧΕΙ έντονος προβληματισμός και ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν με τις εγκληματικές ενέργειες.  Δεν αρκεί το γεγονός ότι μετά από ένα έγκλημα, οι αρμόδιοι σπεύδουν να  εξαγγείλουν μέτρα. Το σημειώσαμε πως μετά την τελευταία απόπειρα οι έρευνες και οι κινήσεις των Διωκτικών Αρχών έφεραν αποτέλεσμα. Αλλά ο στόχος θα πρέπει να εστιάζεται και στην αποτροπή.