Για οργανωμένη επίθεση σε βάρος των μελών της Δύναμης κάνει λόγο η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού δια μέσου του εκπροσώπου Τύπου, Λευτέρη Κυριάκου, σε σχέση με τα ψεσινά παρατράγουδα στην περιοχή του Ύψωνα και πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Για την υπόθεση έχει συστηθεί ανακριτική ομάδα, ενώ γίνονται εξετάσεις μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης για εντοπισμό των δραστών.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού και εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού ανέφερε ότι λίγο μετά τις 10 το βράδυ χθες, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού δέχτηκε τηλεφωνήματα από πολίτες ότι στο δρόμο Ύψωνα – Ερήμης υπήρχαν συγκεντρωμένα νεαρά πρόσωπα τα οποία έριχναν πέτρες, μολότοφ και κροτίδες σε διερχόμενα οχήματα.

«Αμέσως μέλη της αντιοχλαγωγικής διμοιρίας της ΑΔΕ Λεμεσού και της ΜΜΑΔ μετέβησαν στην περιοχή για αποκατάσταση της τάξης. Με την άφιξη των μελών μας στο μέρος και αφού στάθμευσαν τα οχήματα τους, δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους κι έριξαν προς το μέρος των οχημάτων και των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, κροτίδες και πυροτεχνήματα ευθύβολης τροχιάς. Έγινε μερική χρήση χημικών μέσων για να διαλυθούν τα οχλαγωγούντα πρόσωπα και έγινε κατορθωτή η απομάκρυνση τους από την περιοχή, που να σημειωθεί εκείνη την ώρα υπήρχε η εκκλησία, μαζευόταν κόσμος για την Ανάσταση».

Όπως σημείωσε, από τις μολότοφ και τις κροτίδες τέθηκε φωτιά σε ένα υπηρεσιακό όχημα το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ υπέστησαν ζημιές άλλα τρία αστυνομικά οχήματα. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη και αξιωματικοί του ΤΑΕ Λεμεσού για επιτόπιες εξετάσεις και όπως διαπιστώθηκε η φωτιά στο υπηρεσιακό όχημα τέθηκε με τη χρήση εμπρηστικού μηχανισμού τύπου μολότοφ και η ζημιά στα οχήματα από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, γίνονται εξετάσεις ενώ έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα για εντοπισμό των δραστών.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία κατέγραψαν τους δράστες, σημείωσε ότι γίνονται εξετάσεις και αναζητούνται τα οποιαδήποτε τεκμήρια στην περιοχή που μπορούν να μας βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών. «Να αναφέρουμε ότι έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί κάποια τεκμήρια, όπως μπουκάλες με εύφλεκτες ύλες και άλλα αντικείμενα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις» σημείωσε.

Κληθείς να τοποθετεί εάν οι ταραξίες ενοχλούσαν τους οδηγούς με τελικό στόχο να στήσουν ενέδρα στους αστυνομικούς, ο κ. Κυριάκου υπέδειξε ότι «από τα γεγονότα αλλά και τα τεκμήρια που έχουν εντοπιστεί, φαίνεται ότι στόχος τους ήταν να μεταβούν στο χώρο τα περίπολα της Αστυνομίας και να επιτεθούν. Είναι μία συμπεριφορά που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες στους χώρους όπου υπήρχαν ξύλα για τις λαμπρατζιές, όπου συγκεντρώνονταν νεαρά πρόσωπα και υπήρχε αυξημένη παραβατικότητα από νεαρά πρόσωπα και σε πολλές περιπτώσεις χρήση κροτίδων και άναμμα φωτιών».

Μεταξύ άλλων είπε ότι τις τελευταίες μέρες είχαν εντατικοποιηθεί τα μέτρα της ΑΔΕ Λεμεσού, είχαν γίνει πέραν των 30 συλλήψεων νεαρών προσώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτούς τους χώρους, είχαν γίνει πολλές προσπάθειες. «Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου ήταν συγκεντρωμένοι αυτοί οι νεαροί είναι περιοχή που ελέγχεται από τις Βρετανικές Βάσεις όμως ανταποκριθήκαμε άμεσα γιατί κινδύνευε κόσμος που προσπαθούσε εκείνη την ώρα να πάει στην εκκλησία και δέχονταν πέτρες, μολότοφ και κροτίδες από αυτά τα νεαρά πρόσωπα. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα η νεανική παραβατικότητα που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας για το πως ελέγχουμε τα παιδιά μας».

Ερωτηθείς εάν η Αστυνομία κλήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, είπε ότι η Αστυνομία ανταποκρίθηκε και σε άλλες περιπτώσεις που «είχαμε πληροφορίες ή και τηλεφωνήματα για χρήση κροτίδων και άναμμα φωτιάς, είχαμε επισκεφθεί και άλλες περιοχές χωρίς όμως να προκύψει κάτι το ιδιαίτερο».