Οι παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στα του τομέα της Υγείας συνεχίζονται.

Η υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη βρέθηκε το απόγευμα αντιμέτωπη με βουλευτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για το έτος 2024, υπέβαλλαν ερωτήματα, τα οποία, όπως η υπουργός Υγείας απάντησε με νόημα «θα πρέπει μάλλον να τεθούν στο υπουργείο Οικονομικών».

Η αρχή έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαϊδη ο οποίος κάλεσε την υπουργό Υγείας να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού στην Βουλή. Ο κ. Κεραυνός, σύμφωνα με τον κ. Λουκαϊδη, είχε χαρακτηρίσει τις προηγούμενες ημέρες το Γενικό Σύστημα Υγείας ως τη δεύτερη μεγαλύτερη απειλή για τα δημόσια οικονομικά. «Πως είναι αυτό δυνατό, τη στιγμή που η Κύπρος βρίσκεται πολύ πίσω σε ό,τι αφορά τις κρατικές δαπάνες υγείας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.
Η απάντηση της υπουργού Υγείας σύντομη αλλά με νόημα: «όντως η Κύπρος βρίσκεται κάτω στον πίνακα των κρατών μελών της Ε.Ε. Ωστόσο θεωρώ ότι απάντηση στο ερώτημα σας πρέπει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών».

Ερώτηση για την οποία χρειάστηκε να γίνει, για άλλη μια φορά, αναφορά στο υπουργείο Οικονομικών, υπεβλήθηκε και από τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Ανδρέα Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην απουσία πρόνοιας που να αφορά την ίδρυση του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για το 2024.

Η υπουργός Υγείας στην προκειμένη περίπτωση ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνει από τώρα τροποποίηση του προϋπολογισμού και να περιληφθεί και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.