Στο τμήμα μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου Λευκωσίας, εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 8 ασθενείς την ημέρα. Το 57% αυτών που εξυπηρετούνται το απόγευμα, ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι τις απογευματινές ώρες το προσωπικό πληρώνεται υπερωρίες και επιδόματα.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι από στοιχεία που έχει εξασφαλίσει η υπηρεσία του από τον ιδιωτικό τομέα, εξυπηρετούνται από κάθε μαγνητικό τομογράφο 20 -25 ασθενείς ημερησίως.

Αντιστοίχως είπε, «ενώ τα πρωινά οι ασθενείς που θα χειρουργηθούν μπαίνουν στο χειρουργείο και αρχίζει η διαδικασία της διασωλήνωσης, οι χειρουργοί παρουσιάζονται ύστερα από 40 λεπτά. Υπήρξε και περίπτωση που καθυστέρησε μία ώρα και 45 λεπτά. Το απόγευμα, που θα πάρουν υπερωρίες και επιδόματα, ο χρόνος κατά τον οποίο παρουσιάζονται οι γιατροί μειώνεται στα 10 λεπτά ή και λιγότερο. Το πρωί δεν βιάζονται, το απόγευμα που παίρνουν υπερωρίες βιάζονται».

Ο Γενικός Ελεγκτής παρουσιάζει στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου την έκθεση του για το γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας για το έτος 2022.

Τα όσα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε φαίνεται να απορρίπτονται από τον οργανισμό, αλλά και από τους εκπροσώπους των συντεχνιών των γιατρών. Αναμένεται η τοποθέτησή τους.