Η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε το κατοχικό καθεστώς στα δεκαπέντε χωριά της κατεχόμενης χερσονήσου της Καρπασίας συνεχίζεται. Ο εντοπισμός αυξημένου αριθμού κρουσμάτων την προηγούμενη βδομάδα στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα οι κατοχικές αρχές να αποφασίσουν την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας. Από τα μέτρα αυτά επηρεάζεται άμεσα και η καθημερινότητα των 300 και πλέον Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων, πολλοί εκ των οποίων και λόγω ηλικίας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το ευτυχές είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένας εγκλωβισμένος θετικός. Λόγω των μέτρων η βοήθεια σε τρόφιμα την περασμένη βδομάδα δεν επετράπη να μεταφερθεί, ενώ όσον αφορά τα φάρμακα μεταφέρθηκαν κανονικά. 
 
Από πλευράς Κυβέρνησης γίνονται προσπάθειες όπως βρεθούν λύσεις στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν.
Όπως ανέφερε στον «Φ» ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, τα φάρμακα θα μεταφερθούν κανονικά και αυτή τη βδομάδα και αυτό πολύ πιθανόν να γίνει ακόμα και αύριο αντί την Παρασκευή. Όσον αφορά τα τρόφιμα, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια τουλάχιστον όσον αφορά περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με βρεφικά γάλατα για βρέφη που ακολουθούν ειδική διατροφή, αυτά να σταλούν. 
 
 
Επίσης γίνονται σκέψεις για το κατά πόσο θα μπορούν να σταλούν τρόφιμα που αφορούν κονσέρβες και άλλα είδη που δεν αφορούν φθαρτά ή φρούτα. Παράλληλα, ο Επίτροπος Προεδρίας έχει ήδη πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για παραχώρηση επιδόματος διατροφής, όπως είχε γίνει και όταν είχε προκύψει το πρόβλημα με την επιβολή «δασμών» που ήθελε να επιβάλει το κατοχικό καθεστώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, τα χρήματα πρέπει να δοθούν μετρητά αφού λόγω των μέτρων απαγόρευσης, δεν θα μπορούν να εξαργυρώσουν τις επιταγές. Σε κάθε περίπτωση και όποια λύση και αν τελικά προκύψει, η παράδοση θα γίνει κατ’ οίκον για τον κάθε εγκλωβισμένο και όχι στον χώρο που γίνεται συνήθως. Η εκτίμηση είναι ότι πολύ πιθανόν σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Όσον αφορά τα μαρωνίτικα χωριά, η διανομή των τροφίμων συνεχίζεται κανονικά.
 
Να σημειωθεί ότι το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και με τον νοσηλευτή που διαμένει στο Ριζοκάρπασο για τις ανάγκες των εγκλωβισμένων και παροχή βοήθειας προς αυτούς.