Κρίσιμη συνάντηση στις 17:00 το απόγευμα στο Δήμο Ιδαλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της διοργάνωσης του Afrobanana festival για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους του Ιδαλίου και της Ποταμιάς.

Στη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου κλήθηκαν και επηρεαζόμενοι δημότες για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η διοργάνωση του φεστιβάλ στην εν λόγω περιοχή θα έχει μεταξύ άλλων περιβαλλοντικές επιπτώσεις, θα προκαλέσει οχληρία και θα επηρεάσει την ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητα τους.

Το φεστιβάλ προγραμματίζεται για τις 13 – 16 Ιουλίου στην τοποθεσία Αγρίδι που βρίσκεται ανάμεσα στο Δάλι και την Ποταμιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής διατύπωσαν τις ανησυχίες τους και στους διοργανωτές του φεστιβάλ οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή την περασμένη Κυριακή.

Το afrobanana festival 2023 τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού και όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι πριν από το Δάλι οι διοργανωτές απευθύνθηκαν σε άλλες πέντε κοινότητες οι οποίες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του.