Στο γραφικό χωριό Λεύκαρα θα διεξαχθεί τελικά το φεστιβάλ AfroBanana, μεταξύ των ημερομηνιών 13-16 Ιουλίου 2023.

Να υπενθυμίσουμε πως το ενδιαφέρον της για διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ AfroBanana σε ιδιωτικό ευκαλυπτώνα, στην τοποθεσία Αγρίδι, μεταξύ του Δήμου Ιδαλίου και της Κοινότητας Ποταμιάς της επαρχίας Λευκωσίας, απέσυρε η ομάδα διοργάνωσής του.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανακοίνωση, παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, το μουσικό φεστιβάλ AfroBanana εξακολουθεί να λειτουργεί με γνώμονα τόσο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της φύσης, όσο και τη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης και τη διασφάλιση της συναίνεσης της τοπικής κοινωνίας.

«Ακόμη και εάν εξακολουθούμε να θεωρούμε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς που προβάλλονται και αναιτιολόγητες τις αντιδράσεις που προκαλούνται, όσον αφορά τη διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ σε ιδιωτικό ευκαλυπτώνα, στην τοποθεσία Αγρίδι, μεταξύ του Δήμου Ιδαλίου και της Κοινότητας Ποταμιάς».

Το μουσικό φεστιβάλ AfroBanana, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποδεικνύει στην πράξη ότι θέτει αυστηρά κριτήρια χωροθέτησης και εφαρμόζει ουσιώδεις όρους διοργάνωσης, στα πλαίσια μίας συνειδητής και υπεύθυνης κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής.