Μία ακόμη περίπτωση ακατάλληλων συνθηκών ευημερίας σκύλων έθεσε σε συναγερμό φιλόζωους πολίτες και εθελοντές, οι οποίοι μέσω ομάδων που λειτουργούν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσαν να βοηθήσουν.

Αυτή τη φορά, εντοπίστηκαν δύο σκυλιά δεμένα σε υποστατικό σε περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου κι εκτεθειμένα στις συνθήκες καύσωνα που πλήττουν εδώ και μέρες την Κύπρο.

Πολίτης, η οποία εντόπισε τα σκυλιά προέβη σε ενημέρωση αρμοδίων, ωστόσο δεν είχε κάποια απάντηση. Από την Αστυνομία των Βάσεων έσπευσε μέλος της, ο οποίος σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της γυναίκας, φέρεται να επιθεώρησε το υποστατικό και τις συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών, λέγοντας πώς πρόκειται για αδέσποτα σκυλιά τα οποία δέθηκαν από τον ιδιοκτήτη του υποστατικού για να προστατευτούν.

 Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι τα σκυλιά μεταφέρθηκαν σε άλλο μέρος του υποστατικού, προφανώς πιο κατάλληλο (αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί). 

Οι απαντήσεις όμως δεν άφησαν ικανοποιημένους τους πολίτες και εθελοντές, με αποτέλεσμα η γυναίκα που κίνησε το θέμα να αποστείλει σχετική επιστολή στο υπουργείο Γεωργίας για να επιληφθεί της υπόθεσης.Ο «Φ» επικοινώνησε χθες με αρμόδιους λειτουργούς του υπουργείου Γεωργίας, οι οποίοι έδρασαν άμεσα θέτοντας το θέμα στα επείγοντα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα αρμόδιο πρόσωπο θα επιθεωρήσει το υποστατικό και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τα σκυλιά, ενώ αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για να επανέλθουμε στο θέμα αναφορικά με την έκβασή του.