Προσεχώς αναμένονται εξελίξεις για το αίτημα 44χρονης μάνας τριών παιδιών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, προκειμένου να της απονεμηθεί χάρη και να αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά το και δημοσίευμα του «Φ», με το οποίο δόθηκε δημοσιότητα στην υπόθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε εντός της χθεσινής ημέρας με τη Νομική Υπηρεσία σε μια προσπάθειά του να επισπευθούν οι διαδικασίες εξέτασης του αιτήματος.

Εδώ να σημειωθεί, ότι όπως μας επιβεβαίωσε και χθες αρμόδιο πρόσωπο από την προεδρία, εδώ και αρκετές ημέρες ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε ζητήσει απόψεις από τη Νομική Υπηρεσία πριν καταλήξει κατά πόσον θα απονείμει προεδρική χάρη στη βάση των προνοιών του Συντάγματος.

Με άλλα λόγια, ανάλογα με την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, ο Πρόεδρος θα αποφασίσει αναλόγως. Η απάντηση του κ. Σαββίδη αναμένεται προσεχώς.

Σημειώνεται πως η 44χρονη μάνα τριών παιδιών, κατέληξε στην φυλακή τον περασμένο Μάιο. Στις 31/12/2020 είχε εμπλακεί σε δυστύχημα στην Αραδίππου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, Χρίστος Χριστοδούλου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας της είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με αποτέλεσμα να είναι έγκλειστη στις Κεντρικές Φυλακές από τις 16/5/2023. Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 23/5/2023, αιτήθηκε όπως της απονείμει προεδρική χάρη.

Η υπό αναφορά επιστολή προς το προεδρικό συνοδευόταν από σημείωμα των οικείων του εκλιπόντα και συγκεκριμένα τους γονείς του και τη σύζυγό του. Σ΄ αυτή, οι αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ανεξαρτήτως με τα νομικά μέτρα που  έχουν λάβει (σ.σ. πολιτική αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας) και την κατάληξή τους, δηλώνουν ότι δεν φέρουν καμία ένσταση να χορηγηθεί χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συμπληρώνουν, πως η έκτιση της εν λόγω ποινής από την 44χρονη δεν θα βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον αποβιώσαντα ή τους ίδιους, αλλά αντίθετα είναι εξοντωτική για την καταδικασθείσα και την οικογένειά της.