Με επιπρόσθετο δρομολόγιο προσφέρεται από σήμερα η υπηρεσία Pame Express, καθώς η αυξημένη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής του πρωινού είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μένουν πίσω περιμένοντας το επόμενο λεωφορείο. Από τις 7 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η υπηρεσία μέχρι και χθες, σημειώθηκαν 17.500 μετακινήσεις.

Όπως σημείωσε στο philenews o εμπορικός διευθυντής της Cyprus Puplic Transport, Αλέξανδρος Καμπέρος, είναι γεμάτα τα λεωφορεία και γι’ αυτό «κάναμε τροποποίηση στα πρωινά δρομολόγια, μεταξύ 6:30 με 7:30, και αντί να ξεκινούν κάθε 15 λεπτά ξεκινούν κάθε 12. Στην ουσία προστέθηκε ένα έξτρα δρομολόγιο. Αν δούμε ότι αυξάνεται κι άλλο ο κόσμος και μένουν και πάλι πίσω επιβάτες, δεν αποκλείεται να ενισχυθεί κάποιο δρομολόγιο και με δεύτερο λεωφορείο». Οι περισσότερες μετακινήσεις που κατέγραψαν σε μια μέρα ήταν 733 στις 18/10. «Ο θεσμός έχει αγκαλιαστεί», υπογράμμισε ο κ.Καμπέρος.

Από την πλευρά του, ο ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και προϊστάμενος του Τομέα Δημόσιων Επιβατικών Συμβάσεων, Ανδρέας Νικηφόρου, ανέφερε στο philenews ότι «καθημερινά βλέπουμε καινούριους επιβάτες να μπαίνουν στα λεωφορεία του Pame Express με προορισμό τις εργασίες τους. Φεύγουν γεμάτα τα λεωφορεία στις ώρες αιχμής».

Το πλάνο του υπουργείου Μεταφορών, εξηγεί, είναι να αυξηθούν οι διαδρομές του Pame Express. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε οδηγούς. Αναζητούμε διάφορες λύσεις για το πώς θα εξοικονομήσουμε οδηγούς από άλλες υπηρεσίες», μας ανέφερε ο κ. Νικηφόρου.