Τον οδηγό του φορτηγού ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο ατυχές περιστατικό και τον τραυματισμό της 7χρονης από πέτρα, αναζητούν τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται για μελέτη κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών της περιοχής, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το ενεχόμενο φορτηγό και ο οδηγός του να κληθεί να δώσει κατάθεση για το συμβάν.

Την ίδια ώρα τα μηνύματα που έρχονται από τους ιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου σε σχέση με την κατάσταση υγείας της 7χρονης, είναι αισιόδοξα. Η κατάσταση της 7χρονης είναι σοβαρή, ωστόσο έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Η 7χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αιμάτωμα μεταξύ κρανίου και εγκεφάλου και θλάση εγκεφάλου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της διασωληνώθηκε και διακομίστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και ακολούθως στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ως τεκμήριο και η πέτρα που κτύπησε τη μικρούλα στο κεφάλι. Η πέτρα, όπως ανέφερε ο πατέρας της ανήλικης, εκσφενδονίστηκε από τους τροχούς φορτηγού, θρυμμάτισε τον ανεμοθώρακα του οχήματός του και κτύπησε στο κεφάλι τη 7χρονη, η οποία καθόταν στις πίσω θέσεις του οχήματος φορώντας ζώνη ασφαλείας.

Όπως ανέφερε ο πατέρας, αντιλήφθηκε την πέτρα να φεύγει από τους τροχούς του φορτηγού, ωστόσο δεν πρόβαλε να αντιδράσει. Να σημειωθεί ότι το ατυχές περιστατικό συνέβη στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά τη Μονή στην περιοχή του Monte Caputo.