Εξαιρετικά δύσκολο κρίνεται από την Αστυνομία το έργο της διαλεύκανσης της γκανγκστερικής εκτέλεσης του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο 24ωρα μετά τη δολοφονία, δεν έχει προκύψει οτιδήποτε σημαντικό, που να ρίχνει φως στην υπόθεση. 

Από τα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού έχουν περάσει δεκάδες πρόσωπα για κατάθεση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ» έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση έξι περίπου πρόσωπα, τα οποία φαίνεται ότι είχαν διάφορες δοσοληψίες με το θύμα αλλά και προστριβές κατά το παρελθόν.

Ο κύριος στόχος των ανακριτών είναι να στήσουν το παζλ της μαφιόζικης δολοφονίας, να βρουν το κίνητρο και να οδηγηθούν στους δράστες ή ακόμη και τους εντολείς. Το γεγονός ότι ο Καλογερόπουλος είχε πολλά ανοικτά μέτωπα και σε πολλές κατευθύνσεις είναι κάτι που δυσκολεύει το έργο των ανακριτών.

Στο επίκεντρο των ερευνών έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή τα πιθανά δρομολόγια των εκτελεστών πριν από την άφιξή τους στον χώρο της δολοφονίας, αλλά και κατά τη διαφυγή τους από το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Τύχωνα και στη συνέχεια στο σημείο που έκαψαν το κλοπιμαίο όχημα. Οι έρευνες των ανακριτών θα συνεχιστούν και σήμερα σε σχέση με τα δρομολόγια που έκαναν, θύμα και δράστες. Πέραν από τα αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης των δύο φονικών όπλων, που εντοπίστηκαν καμένα εντός του οχήματος, θα ζητηθεί και άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των κινητών τηλεφώνων του 55χρονου.

Οι εξεταστές της υπόθεσης έχουν στα χέρια τους βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης υποστατικού το οποίο κατέγραψε το όχημα των δραστών και τις κινήσεις τους τη στιγμή της άφιξη τους στον τόπο τους εγκλήματος. Συγκεκριμένα, από το βίντεο καταγράφονται οι δράστες να φτάνουν με το κλοπιμαίο όχημα έξω από την είσοδο του χώρου στάθμευσης, 7 δευτερόλεπτα μετά την άφιξη του θύματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γκανγκστερική εκτέλεση διήρκησε περίπου 12 δευτερόλεπτα. Οι δύο μαυροφορέμενοι κουκουλοφόροι αποβιβάστηκαν από το όχημα και με πολύ γρήγορες κινήσεις άρχισαν να γαζώνουν το θύμα, εκτελώντας άψογα το σχέδιό τους.

Από τη σκηνή της στυγνής δολοφονίας περισυλλέχθηκαν τουλάχιστον 22 κάλυκες. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 19 κάλυκες από το καλάσνικοφ, διαμέτρου 7,62 και άλλοι 3 κάλυκες από το πιστόλι που φαίνεται ότι χρησιμοποίησε ο πρώτος εκτελεστής.

Με μάσκα Halloween ο ένας εκτελεστής

Τα ευρήματα της πολύωρης νεκροτομής επί της σορού του Καλογερόπουλου, την οποία διενήργησαν χθες, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, καταδεικνύουν ότι οι εκτελεστές και οι ηθικοί αυτουργοί, είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την εκτέλεση ώστε να είναι βέβαιοι για το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τη νεκροτομή, ο θάνατος του Καλογερόπουλου επήλθε λόγω βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης καθώς και πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων, προκληθείσες από πυροβόλο όπλο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του «Φ» θέλουν τους ιατροδικαστές να αφαίρεσαν από το σώμα του θύματος, δύο σφαίρες καθώς και πολλά κομμάτια από θραύσματα που τον έπληξαν κυρίως στο επάνω μέρος του σώματός του. Όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα της νεκροτομής, ο 55χρονος φαίνεται να δέχθηκε πέραν των 10 σφαιρών στο κεφάλι και τον θώρακα, εκ των οποίων κάποιες τον έπληξαν και επιφανειακά. Να σημειωθεί ότι οι ιατροδικαστές δεν μπόρεσαν να εξακριβώσουν με απόλυτη σιγουριά τον αριθμό των σφαιρών, λόγω και της κατάστασης της σορού του θύματος.

Εντύπωση προκαλεί και η προφορική μαρτυρία που έχει στα χέρια της η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λεμεσού που θέλει αυτόπτη μάρτυρα να είδε τον έναν εκ των εκτελεστών να φοράει μάσκα halloween.