Αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγίας πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ στη Λευκωσία. Κούρδοι και Κύπριοι συγκεντρώθηκαν στη γερμανική πρεσβεία πλησίον του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή την αυριανή (3/11) εκκίνηση της δικαστικής διαδικασίας στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Αμβούργου.

Με ανάρτηση συμβολικών πανό και συνθήματα όπως «Κενάν Αγιάς ένας από εμάς» και «Ελευθερία στον Κενάν» έστειλαν το μήνυμα πως η Κύπρος παρακολουθεί τη διαδικασία και πως η υπόθεση του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα δεν έχει τελειώσει με την έκδοσή του τον περασμένο Ιούνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δική του Κενάν Αγίας εντάσσεται σε μια γενικότερη δίωξη Κούρδων αγωνιστών στη Γερμανία με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Στη δική θα παρευρεθεί, εκτός από τον συνήγορο υπεράσπισής του, Ευστάθιο Ευσταθίου, και ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Η κινητοποίηση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο δράσεων, με πυρήνα το Παρατηρητήριο για τη δική του Κενάν Αγιάς (kenanwatch.org).