Για τις 3 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας στο Αμβούργο σχετικά με την υπόθεση του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Κενάν Αγιάς.

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία κατηγορεί τον Αγιάς ως «διευθυντή» τοπικών οργανώσεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) την περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου 2018 και Ιουνίου 2020. Κατηγορείται επίσης για διοργάνωση εκδηλώσεων και συλλογή δωρεών. Και ενώ η Τουρκία παρακολουθεί στενά την υπόθεση του Κούρδου αγωνιστή, απαιτώντας τη διαδοχική έκδοσή του από τη Γερμανία, η Κυπριακή Δημοκρατία σφυρίζει αδιάφορα για έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται υπό την πολιτική προστασία της. Η κυπριακή κοινωνία, αλλά και οι Κούρδοι της Κύπρου, βρίσκονται στο σκοτάδι και δεν θα ξέραμε τι συμβαίνει με τον Κενάν Αγιάς αν δεν ήταν οι δικηγόροι του, ο Ευστάθιος Ευσταθίου και η Antonia von der Behrens.

 Κατά τα άλλα, αναμένονται διαβεβαιώσεις για τους όρους περί έκτισης της ποινής του, αν καταδικαστεί, στην Κύπρο και περί μη έκδοσής του στην Τουρκία. Διαβεβαιώσεις που δήλωναν ότι έχουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μα δίχως οποιαδήποτε γραπτή επιβεβαίωση. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία αυτού του ανθρώπου; Τελικά, τον εκδώσαμε λόγω δήθεν δεσμεύσεων στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ή θέλαμε απλώς να τον ξεφορτωθούμε; Ντρέπεται κανείς; Θα μας ενημερώσει κάποιος, από το Προεδρικό, αν άλλαξε η αντιμετώπιση του κουρδικού λαού από την τουρκοκρατούμενη Κυπριακή Δημοκρατία;

ΑΛ.ΜΙΧ.