Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έλαβε πριν από λίγες ημέρες η ΥΚΑΝ, οι οποίες ήθελαν 37χρονο να ασχολείται με την εμπορία και τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης τις οποίες απέκρυψε στο πατρικό του αλλά και στην οικία του. Ο 37χρονος τέθηκε υπό παρακολούθηση και το απόγευμα της Τετάρτης έκανε το λάθος να μεταβεί σε περιοχή της Λεμεσού για να παραλάβει ποσότητα έξι κιλών κάνναβης μετά από οδηγίες που έλαβε από άλλο πρόσωπο.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα των ανακριτών της ΥΚΑΝ και διέταξε την κράτηση του υπόπτου για περίοδο 8 ημερών. Από πλευράς του, ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Σαουρής δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του. Από τον ύποπτο αναμένεται να ληφθεί ανακριτική κατάθεση ωστόσο προφορικά ανέφερε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά μετά από οδηγίες άλλου προσώπου.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο ύποπτος έφυγε το απόγευμα της Τετάρτης από υποστατικό που βρισκόταν στη Λεμεσό και κατευθύνθηκε με το όχημά του προς τον αυτοκινητόδρομο. Σε κάποιο σημείο, προς την έξοδο του χωριού Σωτήρας, σταμάτησε σε χωματόδρομο και αφού κατέβηκε, μετέβη πεζός δίπλα από ταμπέλα που αναγραφόταν «κίνδυνος πυρκαγιάς» όπου είχε τοποθετεί στο έδαφος, μέσα σε σακούλι σκουπιδιών, η ποσότητα των έξι κιλών κάνναβης.

Ο 37χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθείτο από τα μέλη της ΥΚΑΝ και αφού παρέλαβε τα ναρκωτικά, φορώντας γάντια, τα τοποθέτησε στο χώρο αποσκευών του οχήματος του και αφού εισήλθε σε αυτό εκκίνησε για να φύγει.Τα μέλη της ΥΚΑΝ προσπάθησαν να ανακόψουν το όχημα του 37χρονου ωστόσο αυτός τους αντιλήφθηκε. Στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε το όχημα του σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε. Αμέσως τα μέλη της Αστυνομίας τον περιόρισαν και τον συνέλαβαν για αυτόφωρο αδίκημα αφού φέρεται να αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στο χώρο των αποσκευών, μία σακούλα σκυβάλων στην οποία υπήρχαν 10 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 5 κιλών και 961 γραμμαρίων. Στην κατοχή του 37χρονου εντοπίστηκε και το χρηματικό ποσό των €20.000 και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του όπου εντοπίστηκα αλλά 600 γραμμάρια κάνναβης ενώ στα άλλα τρία οχήματα του 37χρονου, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, ασημικών σκευών, ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα αεροβόλο πιστόλι, οκτώ πυροτεχνήματα, τέσσερις συσκευές εκτόξευσης επιβλαβών αερίων, μεγάλος αριθμός ρολογιών και άλλων αντικειμένων.