Δια παντός αποβλήθηκαν από την Τεχνική Σχολή Πάφου έξι μαθητές μετά την επαναλαμβανόμενη συμμετοχή τους σε παραβατικές πράξεις το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την διεύθυνση του σχολείου.

Η απόφαση λήφθηκε σήμερα από τον καθηγητικό σύλλογο της Τεχνικής Σχολής, κλείνοντας την πόρτα στο σενάριο της μετεγγραφής των εν λόγω μαθητών σε κάποια άλλη τεχνική σχολή της επαρχίας Πάφου.

Μεταξύ των έξι μαθητών είναι και ο πρωταγωνιστής του τελευταίου σοβαρού επεισοδίου με την ρίψη καρέκλας στο κεφάλι καθηγητή, τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά.

Τα έξι παιδιά είναι όλοι ελληνοκύπριοι και σύμφωνα με τις αρχές του σχολείου πρωταγωνίστησαν στο πρόσφατο παρελθόν σε αρκετά περιστατικά παραβατικών συμεριφορών μεταξύ των οποίων και ο καυγάς με Σύριους μαθητές.

Βάσει των νόμων και κανονισμών οι κηδεμόνες των έξι μαθητών έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση στο Υπουργείο Παιδείας εντός 48 ωρών για άρση της ποινής της δια παντός αποβολής.

Βάσει των ίδιων κανονισμών, αν η ποινή παραμείνει οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν την φοίτηση τους εκτός επαρχίας Πάφου, πράγμα που όπως είναι ευνόητο θα προκαλέσει σοβαρά πρακτικά και οικονομικά προβλήματα στους γονείς.