Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας μεταξύ ανακριτών για τα δύο στυγερά εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν μια βδομάδα στη Λεμεσό και Λευκωσία που παραπέμπουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η σύσκεψη συγκλείσθηκε από τον βοηθό αρχηγό υπεύθυνο για την πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος Γιαννάκη Γεωργίου και συμμετείχαν οι δυο ανακριτές ομάδες των ΤΑΕ Λεμεσού και Λευκωσίας με τους υπεύθυνους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», κατά τη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση όλων των ευρημάτων από τις ως τώρα έρευνες, τα στοιχεία που υπάρχουν για την κάθε υπόθεση και για το κατά πόσον υπάρχει κοινή συνισταμένη των δυο εγκλημάτων.

Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, αφού οι δύο δράστες φαίνεται να έδρασαν επιπόλαια και αν όντως είναι αυτοί, καταγράφηκαν να κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας με μοτοσικλέτα, ο οδηγός χωρίς να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του. Μετά από μεθοδευμένες κινήσεις οι ανακριτές έφτασαν σε 41χρονο ως το πρόσωπο που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, ενώ παράλληλα φόρεσαν χειροπέδες και σε 44χρονο που τον φιλοξενούσε στην έπαυλή του στην Σκαρίνου.

Τώρα οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου ατόμου που καθόταν ως συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα και φορούσε μάσκα.

Διαφορετική είναι η εικόνα των ερευνών για την εκτέλεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη άλλως Αλεξούι, αφού εδώ ο δράστης κινήθηκε με επαγγελματισμό και εξαφάνισε καλά τα ίχνη του. Άφησε μόνο πίσω του νεκρό το Αλεξούι και έναν κάλυκα που φανέρωσε μόνο τον τύπο του όπλου με το οποίο έδρασε. Μια βδομάδα μετά δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία που να δείχνουν την πορεία που ακολούθησε και το μόνο που ενδεχομένως να συνδέεται με το έγκλημα είναι το καμένο όχημα στην έξοδο του Κοτσιάτη, το οποίο ωστόσο δεν θεάθηκε από κανένα κλειστό κύκλωμα μετά το έγκλημα, παρά μόνο σε ένα που και πάλι δεν είναι και σίγουρο κατά πόσον είναι αυτό.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να βρουν το παραμικρό στοιχείο το οποίο να τους δίνει κάποια κατεύθυνση για τον δράστη, γι’ αυτό και στις επόμενες κινήσεις τους είναι το άνοιγμα των κινητών τηλεφώνων του θύματος καθώς και των τραπεζικών λογαριασμών του. Από αυτά ίσως να φανούν διάφορα στοιχεία που να δίνουν το έναυσμα για νέες έρευνες.

Όσον αφορά στον ή στους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω από τα δυο κτυπήματα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οτιδήποτε και αν δεν προκύψουν μαρτυρίες ή αν δεν ανοίξουν στόματα, τότε είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Μετέωρο είναι και το θεώρημα ότι οι δυο δολοφονίες σχετίζονται. Δεν υπάρχει το παραμικρό ότι οι ηθικοί αυτουργοί που κρύβονται πίσω είναι οι ίδιοι ή ότι εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα. Μάλιστα είναι εκτός συζήτησης αυτό που αφήνεται να διαρρέει ότι κάποιος θέλει να ελέγχει τη νύχτα με ότι αυτό συνεπάγεται και στις δύο πόλεις, γι’ αυτό και προέβη σ’ αυτή την κίνηση.

Αυτό που εκτιμάται πως γίνεται τώρα είναι πως οι φατρίες και τα κυκλώματα ανασυντάσσονται και κυρίως βρίσκονται στην αναμονή για τη συνέχεια. Κι’ αυτό γιατί ουδείς γνωρίζει κατά πόσον ο νέος κύκλος αίματος που άνοιξε έκλεισε με τις δύο δολοφονίες, ή απλά ήταν η αρχή και αναμένεται να φανεί ποιος θα ξεμυτίσει. Επίσης το σενάριο αντεκδίκησης δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί στην περίπτωση που υπάρχει γνώση για το ποιοι κρύβονται πίσω από το διπλό κτύπημα.