Η περιδιάβαση στη σελήνη, μέσω της πλατείας Ζουχουρί στη Λάρνακα, έχει μόλις αρχίσει με το εντυπωσιακό Museum of the Moon, να έχει αφήσει έκθαμβους τους πρώτους επισκέπτες του.
Το Μουσείο του Φεγγαριού, έφτασε στη χώρα μας στα πλαίσια της Μπιενάλε Λάρνακας και θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το διάσημο έργο τέχνης του Βρετανού καλλιτέχνη Luke Jerram, το οποίο έχει εκτεθεί σε σημεία αναφοράς σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το έργο αποτελεί μια ακριβή αποτύπωση της σελήνης. Έχει διάμετρο επτά μέτρων και αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης (120dpi) από το Επιστημονικό Κέντρο της ΝΑSA. Σε κλίμακα περίπου 1 προς 500,000, κάθε εκατοστό της φωτιζόμενης σφαιρικής εγκατάστασης αντιπροσωπεύει 5 χιλιόμετρα της επιφάνειας της σελήνης. Η αιωρούμενη γιγάντια σφαίρα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας Ζουχουρί, στην οποία έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν ενώ δύο βράδια με ειδικές εκδηλώσεις θα έχουν είσοδο.

Η πώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου στις 10:00. Μέρος των εσόδων από τις εκδηλώσεις με είσοδο θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ενηλίκων ΑμεΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ο οποίος συστάθηκε με πρώτιστο στόχο τη λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ημέρας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) άνω των 21 ετών.

Δείτε εικόνες και βίντεο: