Η κοινότητα της Γιόλου απευθύνει αύριο το στερνό αντίο στον Κυριάκο Οικονομίδη, τον 57χρονο ο οποίος έχασε άδικα την ζωή του ανήμερα των Χριστουγέννων σε τροχαία σύγκρουση στην οποίο ο ίδιος δεν ήταν ουσιαστικά εμπλεκόμενος και του οποίου η προσωπική ιστορία με την απώλεια δικών του ανθρώπων και τα δύο αγόρια του, που πλέον μένουν χωρίς γονείς, συγκλόνισε το παγκύπριο.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας στη Γιόλου.

Συγγενείς και η κοινοτική αρχή απευθύνουν έκκληση όπως αντί στεφάνων, να γίνονται εισφορές για την στήριξη των δύο παιδιών του, 19 και 12 χρόνων, που πλέον είναι ορφανά και από πατέρα και από μητέρα.

Σε συγκινητικό της μήνυμα η κοινοτική αρχή Γιόλου αποχαιρετά τον 57χρονο με τα εξής λόγια: « Στο καλό αγαπημένε μας Κυριάκο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης σου Γιόλου που θα σε σκεπάσει. Καλή αντάμωση με τους αγαπημένους σου που βρίσκονται εκεί ψηλά».

Ο Κυριάκος Οικονομίδης τραυματίσθηκε κρίσιμα το απόγευμα των Χριστουγέννων στο δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, στο ύψος του Στρουμπιού, όταν αυτοκίνητο που είχε προηγουμένως συγκρουστεί με τρίτο όχημα έπεσε ανεξέλεγκτο πάνω στο όχημα που αυτός οδηγούσε. Ο άτυχος Κυριάκος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου δυστυχώς στις 30 Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η τραγωδία συγκλόνισε την Κύπρο, αφού γνώσθηκαν και κάποιες άλλες πτυχές της ζωής του εκλιπόντος. Ο Κυριάκος ήταν ανάμεσα στους τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος του Σεπτεμβρίου του 1999 στο κέντρο της Πάφου, όταν φορτηγό που υπέστη βλάβη στο ύψος της Μεσόγης ακολούθησε μια ανεξέλεγκτη πορεία μέχρι την λεωφόρο Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο κέντρο της πόλης, παρασέρνοντας στο διάβα του πολλά αυτοκίνητα και οδηγώντας στον θάνατο έξι ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς, η τραγικότερη παρουσία ήταν η σύζυγος του Οικονομίδη, η οποία ήταν και έγκυος. Ο ίδιος τραυματίσθηκε σοβαρά, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο.

Τον περασμένο Αύγουστο η δεύτερη σύζυγος του 57χρονου, με την οποία απέκτησε τα δύο του αγόρια, έφυγε από την ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο. Για να ολοκληρωθεί ανήμερα της μεγάλης γιορτής η τραγωδία της οικογένειας, της οποίας ο επίλογος γράφεται αύριο.