Μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία αποκαλύπτεται μετά τον χαμό του 57χρονου Κυριάκου Οικονομίδη από τη Γιόλου, στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη ανήμερα των Χριστουγέννων στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, στο ύψος Στρουμπιού- Τσάδας.

Δύο έφηβοι μένουν πλέον χωρίς τους γονείς τους στον κόσμο, αφού λίγους μήνες πριν τον άδικο χαμό του πατέρα τους, είχαν βιώσει και την τραγική απώλεια της μητέρας τους που έφυγε μετά από μάχη με τον καρκίνο. Και τα συγκλονιστικά στοιχεία δεν εξαντλούνται εδώ, αφού ο άτυχος 57χρονος είχε βιώσει και προ 25ετίας ένα ακόμη τραγικό γεγονός με τον θάνατο της πρώτης συζύγου του σε φοβερό τροχαίο δυστύχημα.

Πρόκειται για το πολύνεκρο θανατηφόρο δυστύχημα που συγκλόνισε την Κύπρο το 1999, όταν φορτηγό όχημα που παρουσίασε βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο, ακολούθησε μια πορεία θανάτου από το ύψος της Μεσόγης μέχρι το κέντρο της Πάφου, παρασύροντας στο διάβα του αυτοκίνητα και προκαλώντας τον θάνατο και τον σοβαρότατο τραυματισμό σε έξι ανθρώπους. Σε ένα από τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην πορεία του μοιραίου φορτηγού, επέβαιναν ο Κυριάκος Οικονομίδης με την σύζυγο του, η οποία ήταν έγκυος και η οποία δυστυχώς σκοτώθηκε ακαριαία, όπως και το έμβρυο που κυοφορούσε από την σφοδρότατη πρόσκρουση του φορτηγού στο όχημα τους. Ο 57χρονος είχε τραυματισθεί τότε σοβαρά.

Σε μια απίστευτη τραγική σύμπτωση, τόσα χρονιά μετά ο ίδιος βρέθηκε πάλι χωρίς καμία δική του ευθύνη στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή, αφού το όχημα που οδηγούσε τα Χριστούγεννα βρέθηκε δυστυχώς ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που είχαν συγκρουστεί και ο ίδιος έχασε την ζωή του.

Λίγους μήνες πριν είχε χάσει την δεύτερη σύζυγο του και μητέρα των δύο αγοριών τους, ηλικίας 19 και 12 ετών, από καρκίνο. Τον Αύγουστο συγκεκριμένα, ο 57χρονος αναγκάστηκε να ζήσει σε επανάληψη τον εφιάλτη της απώλειας, ενώ πλέον τα δύο αγόρια βιώνουν την απίστευτη σκληρότητα της μοίρας να μένουν χωρίς μητέρα και πατέρα. Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στην κοινότητα τους, αλλά και όλη η επαρχία Πάφου με την γνωστοποίηση της πτυχής αυτής της τραγωδίας, που κάνει τις ούτως ή άλλως σοβαρές συνέπειες του θανατηφόρου των Χριστουγέννων ακόμη πιο τραγικές, ζητεί από την Πολιτεία να προστρέξει άμεσα για αρωγή των δύο παιδιών που χτυπήθηκαν τόσο βάναυσα από την μοίρα.

Ο 57χρονος Κυριάκος Οικονομίδης είχε τραυματισθεί κρίσιμα ανήμερα των Χριστουγέννων κατά την τριπλή καραμπόλα αυτοκινήτων στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε μεταφερθεί .

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος, με άλλους τρεις επιβαίνοντες σε αυτό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος, με συνοδηγό τη σύζυγο του και τα ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας 2 και 6 ετών. Από την σύγκρουση, όχημα του 33χρονου περιστράφηκε ακυβέρνητο στον δρόμο και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 57χρονος, με κατεύθυνση προς την Τσάδα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο κρίσιμος τραυματισμός του Κυριάκου Οικονομίδη, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά Νοσοκομείο Πάφου και στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου όλες αυτές τις μέρες έδινε μάχη για τη ζωή.

Μια μάχη που δυστυχώς χάθηκε, αφήνοντας δύο παιδιά χωρίς κανένα γονέα.

Μοναδική φωτεινή χαραμάδα από την απίστευτη τραγωδία, το σθένος των οικείων του 57χρονου να δωρίσουν τα όργανα του για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποι μας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου ανακοίνωσε την αλτρουιστική αυτή απόφαση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μεγαλειώδη πράξη που δίνει ζωή μέσα από την τραγωδία.