Οκτώ πτώματα τα οποία ξεβράστηκαν στη νότια Τουρκία τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να προέρχονται από πλοίο που μετέφερε μετανάστες από το Λίβανο και τη Συρία προς την Κύπρο, σύμφωνα με το Haberturk και το γραφείο του κυβερνήτη της Αττάλειας.

Οι αρχές στην επαρχία της Αττάλειας εντόπισαν τις σορούς ενός ενήλικα και ενός παιδιού στις περιοχές Μανάβγκατ και Αλάνια την Τετάρτη, ανέφερε το Haberturk, ενώ άλλα τρία πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή την Πέμπτη και ένα έκτο την Κυριακή.

Άλλα δύο πτώματα εντοπίστηκαν σε παραλία ξενοδοχείου στην περιοχή Σερίκ τη Δευτέρα, ανέφερε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε οκτώ.

Σε ανακοίνωσή του την Κυριακή, πριν από την ανακάλυψη των δύο τελευταίων σορών, το γραφείο του κυβερνήτη της Αττάλειας ανέφερε ότι μία από τις σορούς ανήκε σε Τούρκο υπήκοο που είχε εξαφανιστεί στο παρελθόν.

Οι άλλες πέντε σοροί θα μπορούσαν να προέρχονται από πλοίο που κατευθυνόταν προς την Κύπρο, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να βυθίστηκε, με τις σορούς να παρασύρονται βόρεια προς την Τουρκία, λόγω των ανέμων.

«Η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Άγκυρα ενημέρωσε ότι ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 90 άτομα και είχε αναχωρήσει από τις ακτές μεταξύ Λιβάνου και Συρίας με προορισμό την Κύπρο στις 11 Δεκεμβρίου 2023, έχασε επαφή με τις αρχές και μετά χάθηκε», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη. «Έχει διαπιστωθεί ότι ο τόπος παραγωγής των παπουτσιών και των ρούχων των άλλων πέντε σορών είναι η Συρία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Kibris Postasi, δύο πτώματα που πιθανόν να προέρχονται από το ίδιο πλοίο βρέθηκαν πρόσφατα στις ακτές της κατεχόμενης Κύπρου. Συγκεκριμένα, η σορός μιας γυναίκα ξεβράστηκε στη Βοκολίδα στις 8 Ιανουαρίου, ενώ στις 14 Ιανουαρίου βρέθηκε στο Ριζοκάρπασο η σορός ενός άνδρα.

Κανένα από τα δύο πτώματα δεν είχε πάνω του ταυτότητα, γράφει η Kibris Postasi, όμως τα ρούχα που φορούσαν οι αποβιώσαντες είχαν κατασκευαστεί στη Συρία.