Μια από τις πιο ευπαθείς περιοχές του κέντρου της Λάρνακας, που πλημμύριζε με τις πρώτες βροχές, πιστεύει πως θωράκισε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), που ολοκλήρωσε το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως στόχο την απάμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν γειτονιές που βρίσκονται κοντά στον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου.

Οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό (Συμβόλαιο C20D) ξεκίνησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2023 και κόστισαν περίπου €1.9 εκατ. Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής ΘΑλΕΙΑ 2021-2027 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%.

 Η εκτέλεση του Συμβολαίου C20D ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό.

Τα έργα περιλάμβαναν τη δημιουργία συστήματος ομβρίων υδάτων, που εξυπηρετεί την λεκάνη απορροής ανάντι και κατάντι μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα, καθώς και κατασκευή 1.879 χλμ αγωγών ομβρίων υδάτων.

 Όπως ανακοινώθηκε το ΣΑΛ έχει προχωρήσει σε προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού με στόχο την ασφαλτόστρωση των δρόμων που επηρεάστηκαν από το έργο.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, θα παραδοθεί στο ΣΑΛ και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που θα δημιουργήσει ασπίδα προστασίας σε γειτονιές του προσφυγικού συνοικισμού Αγίων Αναργύρων. .