Τρεις από τις πιο ευάλωτες για πλημμύρες περιοχές της Λάρνακας, η περιοχή πέριξ της λεωφ. Παναγούλη, οι οικισμοί Αγίων Αναργύρων και η ενορία κοντά στον Άγιο Λάζαρο, θωρακίζονται, αφού μέχρι τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Πρόκειται για έργα που συγχρηματοδοτούνται σε ποσοστό 85% από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε  και το συνολικό κόστος τους ξεπερνά τα €6 εκατ.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώθηκε το έργο στην περιοχή της λεωφ. Παναγούλη, με κόστος €1.9 εκατ. (Συμβόλαιο C20B). Την περιοχή επισκέφθηκαν την Τρίτη ο Προέδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), Ανδρέας Βύρας και ο διευθυντής του ΣΑΛ, Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για το αντιπλημμυρικό είχαν ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2022. Σε μήκος τριών χιλιομέτρων κατασκευάστηκαν αγωγοί ομβρίων υδάτων που εξυπηρετούν τη λεκάνη απορροής πέριξ της πολυσύχναστης λεωφόρου, που ενώνει τα Λιβάδια με τη Λάρνακα. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία ασπίδας προστασίες στις δύο πλευρές της λεωφόρου. Η εκτέλεση του συμβολαίου ανατέθηκε στην εργοληπτική εταιρεία S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LIMITED, έπειτα από διαγωνισμό.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες στα υπόλοιπα δύο αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το ΣΑΛ, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Το ένα εξ αυτών αποτελεί συνέχεια αυτού της λεωφ. Παναγούλη και στόχος του είναι να απαμβλύνει τα προβλήματα πλημμυρών, που αντιμετωπίζουν γειτονιές των δύο προσφυγικών συνοικισμών Αγίων Αναργύρων.