Δυσαρεστημένος με την εξέλιξη της υπόθεσης του Τουρκοκύπριου Ακάν Κιουρσιάτ, δήλωσε ο δικηγόρος Χρήστος Κληρίδης, εκφράζοντας την ίδια ώρα την άποψη πως η επιστροφή του στην Κύπρο ήταν ένα στημένο παιχνίδι.  Υπενθυμίζεται πως ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, καθώς ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, έχει αποβιώσει.

Ο τέως Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, εξέφρασε έκπληξη για την εξέλιξη αυτή. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Με εκπλήσσει. Προφανώς ήταν συνεννοημένοι να έρθει Κύπρο διότι στην αρχή έφερνε ένσταση. Προφανώς θα του διεμήνυσαν από τις Αρχές μας ότι ούτως ή άλλως θα υπάρξει απαλλαγή διότι ο μοναδικός μάρτυρας έχει αποβιώσει και γι’ αυτό συναίνεσε να έρθει. Ήταν ένα στημένο παιχνίδι η επιστροφή του Κύπρο νομίζω».

Παράλληλα, τόνισε πως η υπόθεση θα έπρεπε να τύχει διαφορετικού χειρισμού. Οι έρευνες, όπως είπε ο κ. Κληρίδης, θα έπρεπε να εντατικοποιηθούν και ίσως να έπρεπε να ζητήσουν αναβολή της σημερινής ακρόασης για να δουν τι μπορούν να κάνουν.

«Πρέπει η Νομική Υπηρεσία και ο Γενικός Εισαγγελέας να δώσουν εξηγήσεις, αλλά οι συνέπειες είναι τέτοιες που προκαλούν και η πρόκληση αυτή δημιούργησε και όλη αυτή την προσπάθεια για τροποποίηση του Συντάγματος και του νομικού πλαισίου», κατέληξε.