Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, που υπερψήφισε ομόφωνα το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες, εκφράζει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου με γραπτή δήλωση του.

Επισημαίνει ότι η ενίσχυση της υποστήριξης των εργαζόμενων γονιών αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η παροχή της δυνατότητας στις νέες εργαζόμενες μητέρες για ένα επιπρόσθετο μήνα παραμονής στο πλευρό των νεογέννητων παιδιών τους είναι ενδεικτική της ανθρωποκεντρικής πολιτικής, που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω αναφέρει ότι η αύξηση της άδειας μητρότητας στους πεντέμισι μήνες τίθεται άμεσα σε εφαρμογή και μπορεί να αξιοποιηθεί από περίπου 5000 γυναίκες ετησίως, στις οποίες περιλαμβάνονται οι νέες μητέρες που έχουν αποκτήσει πρόσφατα το παιδί τους και δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στην εργασία τους.

Τέλος, ο Υπουργός σημειώνει ότι η αύξηση της άδειας μητρότητας προνοείται στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και υλοποιείται με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων.