Για το ποσό των μόλις 90 ευρώ που φέρεται να χρωστούσε ένας Σύρος σε πρώην συγκάτοικο του, κόντεψαν να σκοτωθούν δεκάδες ομοεθνείς τους στα επεισόδια του σαββατόβραδου στην Πάφο.

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που επιχειρήθηκε, μάλιστα, δεν ήταν μόνο έξω από το mall της Πάφου, όπου έλαβαν χώρα τα σοβαρά επεισόδια, αλλά από την πορεία των αστυνομικών ερευνών αποκαλύπτεται ότι έγιναν επεισόδια και με εφόδους σε κατοικίες, αλλά και με διακινούμενους με αυτοκίνητα που ήταν πλήρως εξοπλισμένοι με επιθετικά όργανα για νέα επεισόδια.

Από τις έρευνες και τις μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη οκτώ Σύρων που φέρονται ενεχόμενοι στα επεισόδια του βραδιού του Σαββάτου και των πρώτων ωρών της Κυριακής, προκύπτει ότι όλα ξεκίνησαν από μια οικονομική διαφορά της τάξης των 90 ευρώ που είχαν δύο πρώην συγκάτοικοι. Όταν οι δύο συναντήθηκαν, με διαφορετικές παρέες έξω από το πολυκατάστημα της κεντρικής λεωφόρου Αποστόλου Παύλου, η κατάσταση πολύ γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο και ακολούθησαν τα σοβαρά επεισόδια στην παρουσία εκατοντάδων πολιτών που βρίσκονταν στον χώρο ή διέρχονταν από αυτόν καθ’ οδόν προς την τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου.

Οι Σύροι συνεπλάκησαν στους εξωτερικούς χώρους του πολυκαταστήματος και για πολλή ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή ένα σκηνικό βίας, με γρονθοκοπήματα, επιθέσεις με ξύλα, σίδερα και πέτρες, κυνηγητό και συμπλοκές σώμα με σώμα.

Η Αστυνομία κλήθηκε στη σκηνή από αυτόπτες μάρτυρες και ισχυρή δύναμη επενέβη διαλύοντας τα επεισόδια αρκετή ώρα αργότερα. Οι αρχές προχώρησαν σε επτά τουλάχιστον συλλήψεις ενεχομένων σε αυτά, ενώ τρία άτομα Συριακής καταγωγής διαπιστώθηκε ότι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Πάφου για περίθαλψη, από όπου στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο.

Επτά άτομα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, αφού στην κατοχή τους και σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εντοπίσθηκαν επιθετικά όργανα.

Η Αστυνομία προχώρησε την επομένη στη σύλληψη και όγδοου ατόμου σχετικά με τα σοβαρά επεισόδια. Πρόκειται για 21χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία εμπλέκεται σε υπόθεση τραυματισμού τριών προσώπων, μετά από διάρρηξη της κατοικίας τους πριν τα επεισόδια στο mall.
Ο 21χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής δυνάμει δικαστικού εντάλματος, το οποίο εκδόθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης των επεισοδίων.

Εναντίον του εξετάζεται υπόθεση διάρρηξης κατοικίας, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, του τραυματισμού, της οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, της μαχαιροφορίας, της πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, της οχλαγωγίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, και της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Σχετική καταγγελία υπέβαλαν στην Αστυνομία τρία πρόσωπα, ηλικίας 25, 23 και 20 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτήν, αριθμός προσώπων, έχοντας στην κατοχή τους μαχαίρια και διάφορα επιθετικά όργανα, διέρρηξαν και εισήλθαν στην κατοικία τους, στην Πάφο, όπου και επιτέθηκαν εναντίον τους. Το επεισόδιο αυτό είχε προηγηθεί της γενικευμένης σύρραξης έξω από το Mall.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.