Αρνούνται τις κατηγορίες της απείθειας, παρεμπόδισης κατά την εκτέλεση καθήκοντος δημόσιου λειτουργού και εξύβρισης σε βάρος λειτουργών του Τμήματος Αλιείας, ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ιχθυοτροφείου στην Τριμίκλινη και ο 72χρονος πατέρας του.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία η οποία ήταν ορισμένη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν και περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο που τους επιδόθηκε. Και οι δύο τήρησαν την ίδια στάση, αρνούμενοι ενοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε τροποποίηση του κατηγορητηρίου όπου προστέθηκαν άλλες τρεις κατηγορίες σε βάρος του 47χρονου κατηγορούμενο ιδιοκτήτη. Πέραν από τις τρεις κατηγορίες που αφορούν απείθεια σε βάρος λειτουργών του Τμήματος Αλιείας, ο 47χρονος είναι αντιμέτωπος και με την κατηγορία της παρεμπόδισης κατά την εκτέλεση καθήκοντος σε βάρος τριών λειτουργών της υπηρεσίας. Από την άλλη το συγγενικό πρόσωπο του 47χρονου είναι αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης.

Μετά και άρνηση των κατηγοριών, η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στα μέσα Ιουνίου 2024 με τους δύο κατηγορουμένους να παραμένουν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος ιδιοκτήτης στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, φέρεται να απείθησε σε διαταγή που εκδόθηκε από την Επιθεωρήτρια Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, να προβεί σε έλεγχο και επιθεώρηση των υποστατικών του με την ονομασία «The Land of Dreams» και δεν της επίτρεψε την είσοδο εντός του υποστατικού του. Από την άλλη, ο 72χρονος κατηγορούμενος φέρεται να εξύβρισε τους λειτουργούς αποκαλώντας τους «δημόσιοι καρεκλοκένταυροι, εξυπνόβλακες και κκιλίντζιροι».

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές από τους λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας ενώ μάρτυρες είναι οι τρεις αστυνομικοί του Σταθμού Λάνιας οι οποίοι ήταν παρόντες στο επεισόδιο.