Στην ίδια πλεύση με την υπεράσπιση του 82χρονου παππού Χρύσανθου, ο οποίος καταδικάστηκε σε άμεση ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων, επειδή πυροβόλησε τον επίδοξο κλέφτη που εισήλθε εντός της περιουσίας του, στέκεται η Νομική Υπηρεσία.

Η διαδικασία ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστικού σώματος ήταν ορισμένη σήμερα το πρωί, για πρώτη εμφάνιση. Εκ μέρους της Εισαγγελίας, παρουσιάστηκε Βοηθός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος δήλωσε στο Εφετείο μεταξύ άλλων, ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο δεν είναι έκδηλα υπερβολική, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ποινή θα έπρεπε να είχε ανασταλεί και η Νομική Υπηρεσία δεν φέρει ένσταση για ποινή με αναστολή.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι δικαιολογείται η αναστολή της ποινής στον 82χρονο καταδικασθέντα, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Το δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα κάλεσε τη συνήγορο υπεράσπισης του 82χρονου, Μαρία Νεοφύτου όπως καταθέσει το διάγραμμα της σε ότι αφορά την αναστολή. Να σημειωθεί ότι ενόψει της δήλωσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, η συνήγορος υπεράσπισης του 82χρονου απέσυρε το πρώτο λόγο έφεσης, όπως προς τον ύψος της επιβληθείσας ποινής. Το Εφετείο όρισε την υπόθεση την επόμενη βδομάδα για αγορεύσεις από πλευράς της υπεράσπισης του 82χρονου.

Να σημειωθεί ότι στη διαδικασία παρουσιάστηκε και ο 82χρονος παππούς Χρύσανθος.