Πίσω στην Αστυνομία έστειλε η Νομική Υπηρεσία, τον φάκελο της υπόθεσης με την παιδοκόμο που παρείχε φροντίδα σε βρέφη χωρίς να κατέχει άδεια.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λευκωσίας αφορούσαν τέσσερις καταγγελίες για βρέφη που έφεραν σημάδια στο πρόσωπό τους και εξετάστηκε η περίπτωση κακοποίησης, καθώς και υπόθεση απειλών και η παροχή φροντίδας χωρίς άδεια από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε προ μηνός περίπου στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη. Προχθές, επιστράφηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας με οδηγίες, όπως μας δήλωσε ο υπεύθυνος του, Ανδρέας Λαμπριανού, για περαιτέρω συμπληρωματικές ενέργειες.

Οι ενέργειες αυτές, αφορούν κυρίως διευκρινήσεις για ορισμένα σημεία από πρόσωπα που ήδη έδωσαν καταθέσεις, πρόσθεσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Oι ανακριτές της υπόθεσης θα προχωρήσουν να υλοποιήσουν αυτά που ζήτησε η Νομική Υπηρεσία ώστε ο φάκελος να επιστραφεί στο νομικό τμήμα για λήψη τελικών αποφάσεων.

Η υπόθεση θεωρείται δύσκολη ως προς την απόδειξη της κακοποίησης των παιδιών, ωστόσο, βαρύτητα στη λήψη τελικής απόφασης θα έχει το στοιχείο της επανάληψης των περιστατικών με τα σημάδια στα βρέφη. Για τις υποθέσεις με τα βρέφη, καταθέσεις έχουν δώσει ιατροί που τα εξέτασαν, ενώ η παιδοκόμος αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή ότι τα κακοποιούσε, δίνοντας διάφορες εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση ήρθε στο φως τον περασμένο Δεκέμβριο και ακολούθησαν στη συνέχεια οι άλλες καταγγελίες.