Άνοιξαν παλιές πληγές για τους συγγενείς αγνοουμένων στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, όπου έγινε αναφορά στα 126 άτομα που αφαιρέθηκαν το 1995 από τον κατάλογο αγνοουμένων της ΔΕΑ και προστέθηκαν ύστερα από αρκετά χρόνια για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως ελέχθη ενώπιον της Επιτροπής, υπάρχουν τρεις κατάλογοι  ατόμων από τον καιρό της τουρκικής εισβολής. Ο ένας  αναφέρεται σε 565 πεσόντες, ο άλλος στους 126 που αφαιρέθηκαν από τον αρχικό κατάλογο των 1.619 αγνοουμένων και ο τρίτος κατάλογος περιλαμβάνει 1.493 (που προέκυψαν από την αφαίρεση των 126).

Συγγενείς αγνοουμένων εξέφρασαν την πικρία τους για το γεγονός πως 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή υπάρχει διαχωρισμός αγνοουμένων.

Από τους 126 βρέθηκαν οι μισοί, κάποιοι εκ των οποίων εντοπίστηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας. Από τις 45 οικογένειες οι οκτώ δεν δέχτηκαν να επιστρέψουν τα οστά ενώ τα υπόλοιπα οστά ταυτοποιήθηκαν και επέστρεψαν στην Κύπρο.

Υπάρχει επαφή με οκτώ οικογένειες για να επιστρέψουν τα λείψανα ή να επιτρέψουν τη λήψη DNA  για ταυτοποίηση των οστών.

Τα άτομα στα οποία ανήκουν τα οστά θάφτηκαν άτακτα  και μετά συγγενείς  πεσόντων από την Ελλάδα ξέθαψαν τα οστά και τα πήραν στην Ελλάδα. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι παρέλαβαν άλλα λείψανα επειδή δεν καταγράφονταν σε κάθε τάφο τα στοιχεία των πεσόντων που είχαν ταφεί.

Πολλοί από αυτούς που τάφηκαν στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμιας είχαν περισυλλεγεί από τον Άγιο Παύλο μέχρι και την περιοχή της ΕΛΔΥΚ και θάφτηκαν όπως όπως.