Λίγες εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε η νέα αρχή του, το Θέατρο Σκάλα έμεινε χωρίς στέγη αφού κρίθηκε ακατάλληλο και επικίνδυνο το κτήριο.

Στο κτήριο εντοπίστηκαν ζητήματα στατικότητας έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε κι έτσι αποφασίστηκε όπως κλείσει αμέσως ο χώρος. Ήδη έγιναν διευθετήσεις για κάποιες από τις παραστάσεις που προγραμματίζονται για να μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

Ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε στο philenews πως την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια ελέγχων για τη στατικότητα των κτηρίων που διαχειρίζεται ο Δήμος, εντοπίστηκαν προβλήματα στατικότητας στον χώρο. «Τώρα θα προκηρύξουμε προσφορές για μελέτη προκειμένου να καταδειχθούν τα έργα που πρέπει να γίνουν για ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, αλλά και για γενική ανακαίνιση του χώρου».

Πρόσθεσε ακόμη πως μετά τα αποτελέσματα του στατικού ελέγχου δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το κλείσιμο του Θεάτρου. «Δεν παίζουμε με την ασφάλεια, έπρεπε να κλείσει», πρόσθεσε ο κ. Βύρας σημειώνοντας πως ο στόχος είναι η αναβάθμιση τόσο του θεάτρου, όσο και του εξοπλισμού του.

Ο κ. Βύρας σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια για να εξευρεθεί λύση για τις εκδηλώσεις οι πλείστες εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο της Ορόκλινης, καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας. «Θα έχουμε επαφές και με κάποια ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μεταφερθούν εκεί κάποιες εκδηλώσεις», πρόσθεσε.

Με ανακοίνωση του εξάλλου ο Δήμος καλεί όλους τους «φορείς/οργανισμούς που έχουν προκρατήσει το θέατρο, να επικοινωνήσουν με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας για τη διευθέτηση των κρατήσεων τους».