Ηχοπετάσματα συνολικού μήκους πέραν των δυο χιλιομέτρων τοποθετούνται κατά μήκος του Περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας και το κόστος τους κυμαίνεται μεταξύ €,1,4 εκατ- €1,6 εκατομμυρίων.

Τα ηχοπετάσματα τοποθετούνται σε σχετικά μεγάλη απόσταση από κατοικίες, όπως διαπιστώνεται και από σχετικές φωτογραφίες, και όπως πληροφορούμαστε, μηχανικοί του Τμήματος Δημοσίων Έργων έκριναν ότι τα ηχοπετάσματα αυτά δεν άξιζε τον κόπο και το κόστος να εγκατασταθούν, ακριβώς λόγω της απόστασης από τις πλησιέστερες οικοδομές αλλά και λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή εγκατάστασής τους.

Σημειώνεται, ότι οι κατοικίες  απέχουν αρκετές δεκάδες αν όχι μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Περιμετρικό. Όπως πληροφορούμαστε, έγινε σχετική επαφή με τους μελετητές του έργου, οι οποίοι ωστόσο επέμειναν στην τοποθέτηση των ηχοπετασμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ύψος τους φτάνει τα τέσσερα μέτρα, σε σχέση με τρία μέρα που είναι το ύψος των ηχοπερασμάτων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού. Σημειώνεται, ότι στο ύψος περιλαμβάνεται και το σκυρόδεμα στο οποίο τοποθετούνται τα ηχοπετάσματα και το οποίο κυμαίνεται στο ένα μέτρο.

Το κόστος ανά τρεχούμενο μέτρο είχε υπολογιστεί στα €700 αλλά με την αύξηση των υλικών αναμένεται να πλησιάσει τα €800. Αν υπολογιστεί ότι κάθε τρεχούμενο μέτρο κοστίζει €700, το κόστος θα κυμανθεί στο €1,4 εκατ. ενώ αν κυμανθεί στα €800, το κόστος θα φτάσει το €1,6 εκατ.

Το κόστος τοποθέτησης ηχοπετασμάτων κατά μήκος του Περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου συνολικού μήκους 32 χιλιομέτρων) αναμένεται να αυξηθεί, αν ληφθεί υπόψιν ότι θα διέλθει από περιοχές με οικιστική ανάπτυξη και μάλιστα κάποιες από αυτές είναι πυκνοκατοικημένες. Οι πιο κοντινές κατοικημένες περιοχές (ως προς την τρέχουσα φάση του περιμετρικού) είναι η Ανθούπολη, η Λακατάμια, το κολυμβητήριο και τμήμα της οδού Τσερίου.

Πάντως το έργο, στο μεγαλύτερό του µέρος, διασχίζει περιοχές µε περιορισµένη ανάπτυξη (εκτός πολεοδοµικού σχεδιασµού ή γεωργικές και βιομηχανικές περιοχές.

Αν και με βάση σχετική μελέτη τα επίπεδα θορύβου θα είναι αυξημένα όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται ο Περιμετρικός, είναι ενθαρρυντικό ότι οι περιοχές από τις οποίες διέρχεται το έργο δεν διαθέτουν ευαίσθητες στο θόρυβο χρήσεις (πχ, κατοικία, σχολεία, νοσοκοµεία κ.λ.π.). Αυτό είχε οδηγήσει στην εκτίμηση  ότι δεν απαιτείται η λήψη ιδιαίτερων µέτρων για τον θόρυβο.

Με βάσει μετρήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν, ο θόρυβος παρουσίασε τιμές μεταξύ 60-70 dB, αναλόγως της ώρας της μέτρησης.

Όσοι προτίθενται να κτίσουν ή να αγοράσουν οικιστικές μονάδες κατά μήκος του Περιμετρικού (αλλά και άλλων δρόμων αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης) προτού προχωρήσουν πρέπει λάβουν μέτρα  ηχοµόνωσης των νεοανεγειρόµενων κτηρίων (ενισχυµένες ηχοµονώσεις τοίχων, διπλά τζάµια, κ.λ.π.) αν δεν θέλουν να ζουν συντροφιά με τον θόρυβο, ο οποίος πολλές φορές είναι ανυπόφορος .