Τη δική του εκδοχή σε σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το ρεπορτάζ του philenews, δίνει ο πατήρ Ειρηναίος Λευκής. Πρόκειται για τον ιερέα ο οποίος πουλάει γλυκά σε συνοικίες της Λάρνακας με σκοπό την ανέγερση ειδικού σχολείου στην κοινότητα του Καλού Χωριού της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο επίσκοπος Ειρηναίος Λευκής, όπως μας συστάθηκε, απορρίπτει τις καταγγελίες περί τσαρλατανισμού και εξαπάτησης πιστών, δηλώνοντας πως ουδέποτε συστήθηκε ως ιερέας της Μητρόπολης Λεμεσού. «Δεν έχω καμία σχέση με τη Μητρόπολη Λεμεσού, δεν ανήκω διοικητικά ούτε στη Μητρόπολη Λεμεσού ούτε στην Αρχιεπισκοπή. Έχω τη δική μου εκκλησία, των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Δεν ανάγκασα κανέναν να αγοράσει τα γλυκά μου», ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, τονίζοντας ότι «δεν δέχομαι κανένας να προσβάλει την ιεροσύνη μου».

Σε ερώτησή μας εάν ενημερώνει τους πολίτες για το πού ανήκει εκκλησιαστικά, ο π. Ειρηναίος ανέφερε ότι ανήκει στο Ιουλιανό ημερολόγιο.

Κληθείς να απαντήσει για την πώληση των γλυκών, εξήγησε ότι «δεν έπιασαν κανέναν με το ζόρι για να αγοράσει οτιδήποτε. Τα γλυκά τα πουλάω λέγοντας στο κόσμο ότι ο σκοπός μου, είναι να ανεγείρω σχολείο για υπερκινητικά μωρά στο Καλό Χωριό Λεμεσού. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου. Μαζεύω χρήματα για να ξεκινήσουμε αυτό το σχολείο. Έχουμε δύο κτήματα τεράστια τα οποία είναι στο όνομα του αδελφού μου και εκεί θα κτιστούμε αυτό το σχολείο, είπε.

Ερωτηθείς εάν έχουν εκδοθεί σχετικές άδειες για το εν λόγω σχολείο, απάντησε ότι ακόμη είναι στη διαδικασία να μαζέψει χρήματα και ακολούθως να προχωρήσει και με τις άδειες.