Δόθηκε το πρωί του Σαββάτου η έναρξη του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωση της Κύπρου. Χιλιάδες δρομείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, σε ένα διήμερο όπου δρομείς και θεατές θα ζήσουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία.

Κατά τις σημερινές διαδρομές συμμετέχουν 12.000 χιλιάδες άτομα, 11.000 στον εταιρικό δρόμο και 1.000 παιδιά στον παιδικό. Αύριο, Κυριακή, αναμένεται να τρέξουν 5 χιλιάδες δρομείς.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης υποδέχθηκε τους δρομείς λέγοντας «Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της χαράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θέλω ιδιαίτερα να καλωσορίσω τις χιλιάδες φίλους μας από το εξωτερικό στην όμορφη, φιλόξενη πόλη μας. Θερμά συγχαρητήρια στην διοργανώτρια εταιρεία για την άψογη ακόμη μία χρονιά διοργάνωση αυτού του μαραθώνιου. Ευχαριστίες στους χορηγούς, στην ΟΠΑΠ και στους υποστηρικτές του μαραθώνιου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους εσάς που με τη μαζική συμμετοχή σας έχετε κάνει τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού τον πιο συναρπαστικό μαραθώνιο του κόσμου».

Συνδιοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού είναι και φέτος ο Δήμος Λεμεσού, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΤΑΛ).

Σήμερα Σάββατο 13 Απριλίου διεξήχθη ο Primetel Εταιρικός δρόμος 5 χλμ., ο οποίος έδωσε την ευκαιρία σε οργανωμένα σύνολα, ομάδες και εταιρείες, να συμμετάσχουν.

Την ίδια ημέρα εκατοντάδες παιδιά θα ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής και θα απολαύσουν μία υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα μέσα από τον Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής 14 Απριλίου περιλαμβάνει διαδρομές που προσελκύουν κάθε χρόνο αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το Μαραθώνιο Δρόμο 42 χλμ., τον Muskita Ημι-Μαραθώνιο Δρόμο 21 χλμ., τον Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ. και τον RemAthlon Ατομικό Δρόμο 5χλμ.

Πρόγραμμα Εκκινήσεων

Σάββατο 13/04

09:00 Primetel Εταιρικός Αγώνας 5 χλμ.
11:30 Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ. (9-12 ετών)
12:00 Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race 1 χλμ. (6-8 ετών)

Κυριακή 14/04

07:30 Μαραθώνιος Δρόμος 42 χλμ.
07:45 Muskita Ημι-Μαραθώνιος Δρόμος 21 χλμ.
08:00 Πετρολίνα Energy Race 10 χλμ.
10:45 RemAthlon Ατομικός Δρόμος 5χλμ.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την ομαλή διεξαγωγή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το Σάββατο 13 Απριλίου θα κλείσει το παραλιακό μέτωπο Λεμεσού από το ύψος της οδού Ανεξαρτησίας μέχρι και το ύψος του ξενοδοχείου Crowne Plaza, από τις 08:00 μέχρι τις 11:00.

Την Κυριακή 14 Απριλίου οι δρόμοι που θα επηρεαστούν είναι οι:

δρόμος Ασώματου προς roundabout Mymall,
δρόμος από roundabout MyMall προς roundabout Ladies Mile,
δρόμος από roundabout Ladies Mile προς roundabout Νέου Λιμανιού,
δρόμος από roundabout Νέου Λιμανιού – Φραγκλίνου Ρούσβελτ – Παραλιακός,
παραλιακό μέτωπο από κάστρο μέχρι Elias Beach Hotel.
Οι δρόμοι θα είναι κλειστοί από τις 06:30 μέχρι τις 13:30.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος του Ασωμάτου-Λεμεσού, από την έξοδο του Υδατοπάρκου Φασούρι μέχρι την Μαρίνα Λεμεσού, θα παραμείνει κλειστός προς την τροχαία κίνηση από τις 06:30 μέχρι και τις 09:30.