«Νομίζω ότι πάρα πολλές φορές έχει λεχθεί σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο επίπεδο της Αστυνομίας, ότι στο κομμάτι της είδησης, είθισται τα αρνητικά συνήθως, είτε είναι γεγονότα, είτε είναι σχόλια, να τραβούν  την προσοχή της κοινής γνώμης πολύ περισσότερο από κάποια θετικά γεγονότα ή κάποιες επιτυχίες, πόσο μάλλον στο κομμάτι της Αστυνομίας», ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον θα έπρεπε ή όχι να δοθεί δημοσιότητα στην χθεσινή απόδραση κρατουμένου, για την οποίαν ζήτησε έκθεση γεγονότων, ο Υπουργός είπε πως «όντως έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό Αστυνομίας, την οποίαν έκθεση θα παραλάβουμε και αν υπάρχουν, που προφανώς, εκ πρώτης όψεως, θα υπάρχουν κάποιες ευθύνες, αυτές σίγουρα θα αποδοθούν».

Παράλληλα όμως, συνέχισε, «έχετε ακούσει από τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ότι ειλικρινά τις τελευταίες δυο μέρες είχαμε πολλές επιτυχίες της Αστυνομίας. Στο επίπεδο των εμπρησμών είχαμε εξιχνιάσει σημαντικό αριθμό και είχαμε, επίσης, συλλάβει συγκεκριμένα άτομα που κατηγορούνται για σημαντικό αριθμό κλοπών που έγιναν στο παρελθόν», ανέφερε.

«Οπότε, με αυτή την έννοια, ακριβώς γι’ αυτά τα θετικά της Αστυνομίας δεν έχω δει, όχι την ίδια προβολή, ούτε καν παρόμοια προβολή», είπε, και ευχήθηκε ότι οι σημαντικές επιτυχίες της Αστυνομίας θα προβάλλονται περισσότερο.

Ο κ. Χαρτσιώτης επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο και πόσο μάλλον ορισμένα θέματα όπως το μεταναστευτικό, στο εσωτερικό το οργανωμένο έγκλημα, δεν πρέπει να απαιτούν οι δημοσιογράφοι πλήρεις λεπτομέρειες και να εκφράζουν αυτήν την δυσαρέσκεια.

Ερωτηθείς ότι σε σοβαρές υποθέσεις δεν υπάρχει ενημέρωση όπως δελτία τύπου, τόνισε ότι κάποια θέματα τα οποία ιεραρχούνται ως ιδιαίτερα σοβαρά για την εσωτερική τάξη και ασφάλεια, δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. “Όπως και αντίθετα, παρατηρώ ότι πάρα πολλές φορές οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ βρίσκουν τον τρόπο, πέραν από τις επίσημες πηγές, να εξασφαλίζουν κάποιες πληροφορίες οι οποίες ενδεχόμενα για εσάς είναι υποβοηθητικές, για εμάς όμως είναι στενάχωρες γιατί εμποδίζουν ακριβώς την αποστολή που έχει η Αστυνομία”, ανάφερε καταληκτικά.