Yπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα κοντά στην κοινότητα Παραμάλι της επαρχίας Λεμεσού σύμφωνα με τις Βρετανικές Βάσεις, στη δικαιοδοσία των οποίων βρίσκεται η περιοχή, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά έθεσε σε κινητοποίηση τις αρμόδιες Αρχές, ενώ επί τόπου στο μέτωπο της πυρκαγιάς έσπευσε και η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Οι Βρετανικές Βάσεις επιβεβαίωσαν ότι η φωτιά στο Παραμάλι τεθηκε υπό έλεγχο χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Βάσεων, Τζιμ Γκρέι, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Τμήμα Δασών και το πλήρωμα εναέριας πυρόσβεσης από την Ιορδανία για την υποστήριξή τους και την ταχεία ανταπόκρισή τους, διασφαλίζοντας ότι όλοι μαζί εργαστήκαμε για να επιτευχθεί αυτό και να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο σε δύσκολες συνθήκες».

Όπως ανέφερε ο Αρχιπύραρχος Νίκος Λογγίνος, η φωτια κατέκαυσε ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο άγριας βλάστησης ενώ το δύσκολο έργο ήταν να μην επεκταθεί στις κατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα είχε εκκενωθεί προληπτικά η Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού Άγιος Γεώργιος και βρετανικές κατοικίες της κοινότητας, όπως επίσης και στρατόπεδο των Βάσεων, με τους στρατιώτες να αποχωρούν, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων ένα μεγάλο ήταν δύσκολο να προσεγγιστεί από δυνάμεις πυρόσβεσης.

Πρόκειται για την τέταρτη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Επαρχία Λεμεσού σήμερα, με τους αρμόδιους να καλούν για ευαισθητοποίηση.

Νωρίτερα:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, έχουν ενισχυθεί οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα από Λάρνακα, ΕΜΑΚ και Πάφο. Επιπρόσθετα έχουν αποσταλέι προωθητές γαιών για υποστήριξη των δυνάμεων που επιχειρούν. Στην πυρκαγιά βρίσκεται ο Επαρχιακός Υπεύθυνος Λεμεσού και κατευθύνεται και ο Αρχιπύραρχος.

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν άμεσα τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και από το Τμήμα Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα, τρία από τις Βρετανικές Βάσεις, τρία από το Support Cy και ενημερώθηκε για ανταπόκριση και η Πολιτική Άμυνα.

Επιπρόσθετα ενεργοποιούνται, αεροσκάφος του Δασών, δύο Ιορδανικά ελικόπτερα συνοδευόμενα από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και ελικόπτερο της Αστυνομίας και ελικόπτερο των Βάσεων.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Οι επίγειες δυνάμεις επικεντρώνουν την προσπάθεια τους στην προστασία κατοικιών και υποστατικών.

Σύμφωνα με τις Βρετανικές Βάσεις, λόγω πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στην περιοχή, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ζήτησαν από τους χρήστες του δρόμου να αποφύγουν την περιοχή.

Συνιστάται στους οδηγούς του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση την Πάφο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο καπνός μπορεί να επηρεάσει τις συνθήκες οδήγησης.

Στους δρόμους θα υπάρχει αστυνομία που θα ενημερώνει εάν απαιτηθούν εναλλακτικές διαδρομές.