Ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), Κλεάνθης Κουτσόφτας, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα δήλωνε στον «Φ» πως θα εξεταζόταν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΝΕΚ αποκοπή του 50% του μισθού του τέως Επιτρόπου Εθελοντισμού, Γιαννάκη Γιαννάκη, με βάση γνωμάτευση των νομικών συμβούλων του και ότι αυτό μπορούσε να γίνει λόγω διαφοροποίησης των δεδομένων και ότι θα προχωρούσε προς αυτή την κατεύθυνση, χθες με δηλώσεις του αναίρεσε όσα είπε.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στον «Φ» και επανέλαβε και χθες, είχε ζητήσει από τους νομικούς συμβούλους του ΟΝΕΚ να γνωματεύσουν κατά πόσον θα μπορούσε να αποκοπεί το σύνολο του μισθού και όχι μόνο το 50% και η απάντηση ήταν καταφατική. Σε ερώτηση που του είχαμε υποβάλει, είχε απαντήσει πως αυτό που διαφοροποιήθηκε και το οποίο δίνει την ευχέρεια στο ΔΣ του Οργανισμού να δράσει, είναι το γεγονός πως, ενώ προηγουμένως απλώς εξεταζόταν υπόθεση εναντίον του κ. Γιαννάκη, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα στοιχειοθετηθεί ώστε να κατηγορηθεί ενώπιον δικαστηρίου, τώρα η έρευνα ολοκληρώθηκε και η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου. 

Ο κ. Κουτσόφτας είχε αναφέρει επίσης στον «Φ»: Η συγκεκριμένη αιτιολογία κρίθηκε επαρκής για να προχωρήσουμε, αν και αυτό δεν στερεί από τον κ. Γιαννάκη το δικαίωμα να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης εντός 75 ημερών από τη λήψη της απόφασης. Επαναλαμβάνω πως είχαμε ζητήσει γνωμάτευση ως προς το κατά πόσον θα μπορούσε να μειωθεί ο μισθός του κ. Γιαννάκη και πριν την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή. Ο κ. Γιαννάκη, θα παραμείνει σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όσον αφορά τους επτά λειτουργούς του Οργανισμού, οι οποίοι επίσης προσελήφθησαν την περίοδο που προσελήφθη ο κ Γιαννάκη (το έτος 2007), ο κ. Κουτσόφτας επικοινώνησε με τον «Φ» αναφέροντας πως το θέμα θα εξεταστεί.

Την Τετάρτη, πριν τη συνεδρία του Δ.Σ. του ΟΝΕΚ, ο κ. Κουτσόφτας είχε αναφέρει στον «Φ» ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δικαιούται να ακυρώσει την τότε διοικητική απόφαση, να απολύσει τους επτά, οι οποίοι μη έχοντας άλλη επιλογή θα προσφύγουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, και μάλιστα έχοντας αυξημένες πιθανότητες να κερδίσουν όλα όσα τους αναλογούν.

Σημειώνεται ότι ο «Φ» δημοσίευσε σχεδόν αυτολεξεί όσα είχε αναφέρει ο κ. Κουτσόφτας.