Πετυχημένη, επωφελής και χρήσιμη αποδείχθηκε η δημοσιογραφική περιήγηση που οργάνωσε η Ένωση Συντακτών Κύπρου, το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Συνολικά, 32 δημοσιογράφοι, κυρίως νεότερων ηλικιών, από διάφορα ΜΜΕ του τόπου, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους έρημους δρόμους της κατεχόμενης πόλης, στην οδό Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Κέννεντυ στην οδό Μιαούλη, στην οδό Αποστόλου Αντρέα. Και να διαπιστώσουν με τα μάτια τους τα σημάδια του χρόνου και της εγκατάλειψης, αλλά και τις μεθοδεύσεις των κατοχικών αρχών και της Τουρκίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου θεωρεί ότι η δημοσιογραφική αποστολή στην κατεχόμενη πόλη του Ευαγόρα επιτέλεσε τους στόχους για τους οποίους διοργανώθηκε. Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν επί τόπου για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περίκλειστη πόλη, έτσι που τα σχετικά ρεπορτάζ τους να είναι πιο ακριβή κα πιο πλήρη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ ευχαριστεί και συγχαίρει όσους συναδέλφους συμμετείχαν στην πιο πάνω αποστολή. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στους Άννα Μαραγκού και Χριστάκη Νικήτα, δύο βέρους Βαρωσιώτες, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συνοδεύσουν τη δημοσιογραφική αποστολή, παρέχοντας χρήσιμες και ουσιαστικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες.