Άστοχο να συνεχίσει ο Δημόσιος Διάλογος σε βάρος της Τοπικής αυτοδιοίκησης δήλωσε στο philenews podcast o πρώην ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να αρχίζει να λειτουργεί το νέο μοντέλο και στην πορεία να γίνουν οι όποιες διορθώσεις, για τις οποίες θα χρειαστεί χρόνος. Ερωτηθείς αν ο ίδιος ήταν σήμερα ΥΠΕΣ τι θα πρότεινε, ανέφερε ότι θα επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε τον Μάρτιο του 2020, που περιελάμβανε 17 καινούριες οντότητες και όχι είκοσι που είναι σήμερα και με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιακών οργανισμών.

Ο κύριος Νουρής χαρακτήρισε λανθασμένο να στέλλονται μηνύματα χρεοκοπίας λίγο πριν τις εκλογές, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, καθώς τους επόμενους 4 μήνες θα μπορούσαν να επιλυθούν θεσμικά προβλήματα  τα οποία απαιτούν  την παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας. Μπορούν είπε να συζητηθούν και να γίνουν αλλαγές ανάλογες με το ΓΕΣΥ.

Χαρακτήρισε στρέβλωση, το θέμα των Αντιδημάρχων, οι οποίοι από  45 που ήταν στον αρχικό σχεδιασμό, κατέληξαν στους 93. Δεν μπορεί είπε να προκύψει αλλαγή μέχρι την 1η Ιουλίου, αλλά στην επόμενη πενταετία να θεσπιστούν κριτήρια ώστε να μειωθεί ο αριθμός.