Οι εφάπαξ παροχές σε μονογονείς, πολύτεκνούς και λήπτες ΕΕΕ, τις οποίες ανακοίνωσε ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται να καταβληθούν μέχρι τέλος Μαρτίου δήλωσε στο philenews podcast o λειτουργός της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους.

Επισήμανε και την καθολική αύξηση του επιδόματος τέκνου ταυτόχρονα με την άυξηση της ΑΤΑΤ η οποία όπως είπε θα είναι ολόκληρη και δεν όχι κλιμακωτά όπως συμβαίνει με τους μισθούς στον δημόσιο τομέας. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα για τις πολύτεκνες οικογένειες περιλαμβάνουν και τους φοιτητές.

Η αύξηση για το επίδομα τέκνου σημείωσε ο κύριος Διομήδους, ανέρχεται στο 5%, καθώς αναμένεται ο νομικοτεχνικός έλεγχος και κάποιες ρυθμίσεις αφού θα στελέι στη Βουλή. Ο κύριος Διομήδους εξήγησε ότι εφάπαξ στήριξη θα δοθεί σε μονογονεϊκές οικογένειες 250 ευρώ για κάθε τέκνο,  καθώς σε οικογένειες που έχουν πέραν των 4 εξαρτώμενων τέκνων θα λαμβάνουν επιπρόσθετο ποσό. Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν επίδομα τέκνου και έχουν εισοδήματα κάτω των 25 χιλιάδων ευρώ. Η επιπρόσθετη βοήθεια και οι εφάπαξ αποζημιώσεις, θα κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να χρειάζεται επιπρόσθετη αίτηση ή άλλη διαδικασία.