Να γίνουν διορθώσεις και να προχωρήσουμε σταδιακά στο νέο σύστημα αξιολόγησης, με τον τρέχον έτος να θεωρείται πιλοτικό και συνεπώς να μην υπολογίζονται οι φετινές αξιολογήσεις δήλωσε στο philenews podcast o ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου, σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες αλλά και το παλιό σύστημα αξιολόγησης που τους ήθελε όλους άριστους, έκανε όπως είπε τον κύκλο του. Για τις προαγωγές να ληφθεί υπόψη είπε, το προηγούμενο σύστημα αξιολόγησης.

Κατά τον κύριο Ματθαίου, διαπιστώθηκε ότι, δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες και δεν εφαρμόστηκε σωστά η νομοθεσία, με τον ίδιο να γίνεται δέκτης παραπόνων για τον τρόπο αξιολόγησης. Διευθυντής τμήματος είπε χαρακτηριστικά, αποφάσισε ότι θα βαθμολογήσει μέχρι το 8. Το χαρακτήρισε αυθαίρετες ερμηνείες του τρόπου αξιολόγησης και τόνισε ότι έπρεπε να γίνει καλύτερη προετοιμασία μεταξύ αξιολογητών και αξιολογούμενων.

Ζητούμε είπε ο κύριος Ματθαίου να κριθεί δοκιμαστική αυτή η χρονιά, ώστε να γίνουν οι διορθώσεις, να καταγραφούν τα λάθη και η μετάβαση στο νέο σύστημα να γίνει ομαλά από χρόνου.