Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται για τα προγράμματα «Νησίδες Αριστείας» και «ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΩΡ – POST DOC», τα οποία, σύμφωνα με τα όσα είπε στο philenews podcast ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, Θεόδωρος Λουκαΐδης, αποσκοπούν στην ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην στήριξη των νέων ερευνητών και ερευνητριών έτσι ώστε να ενισχυθεί ο ερευνητικός ιστός της Κύπρου και η χώρα να συνεχίσει να έχει υψηλές επιδόσεις στο χώρο της έρευνας.

Στο ίδιο πλαίσιο, προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων ημερών το ΙδΕΚ θα ανακοινώσει και το πρόγραμμα «VISION ERC», μέσω του οποίου ερευνητές και ερευνήτριες θα μπορούν να υποβάλουν ανταγωνιστικές προτάσεις στο πρόγραμμα European Research Council της Κομισιόν.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Research and Innovation Internships του ΙδΕΚ, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες καλοκαιρινής πρακτικής άσκησης για φοιτητές/τριες, ο κ. Λουκαίδης εξήγησε ότι φοιτητές και φοιτήτριες που εντάχθηκαν σε προηγούμενα προγράμματα κατάφεραν με το πέρας των σπουδών τους να εξασφαλίσουν μόνιμες θέσεις εργασίας σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Λουκαΐδης είπε ότι εντός Ιουνίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα Innovate, το οποίο απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 30 ατόμων ενώ για άλλη μια χρονιά θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα PRE–SEED, το οποίο δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε κυπριακά startups.