Απόλυτα σεβαστή είναι η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε η έγκριση πολεοδομικής άδειας για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή Μιτσερού, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Ιωσήφ, πρώην Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και κάτοικος της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι κάτοικοι της Ενορίας δεν πρόκειται να δεχθούν την επαναλειτουργία των ασφαλτικών εργοστασίων στην περιοχή.

Ο κ. Ιωσήφ σημειώνει ότι η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι πολύ βεβαρημένη από τις βιομηχανικές ζώνες που γειτνιάζουν με την Ενορία και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση να δώσουν οριστική λύση στο θέμα, το οποίο, όπως αναφέρει, έχει καταστεί βραχνάς για τους κατοίκους της περιοχής.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε η έγκριση πολεοδομικής άδειας για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή Μιτσερού είναι απόλυτα σεβαστή.

Την ίδια στιγμή όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα ασφαλτικά εργοστάσια θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκονται σήμερα κοντά στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου.

Η περιοχή είναι πολύ βεβαρημένη από τις βιομηχανικές ζώνες που γειτνιάζουν με την Ενορία, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η περιοχή επηρεάζεται από τις βιομηχανικές εκπομπές και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2020, για μετακίνηση των εργοστασίων από την περιοχή, προκαλεί υποψίες ότι μελλοντικά ενδεχομένως να καταβληθεί προσπάθεια για την επαναλειτουργία τους.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση να δώσουν οριστική λύση στο θέμα, το οποίο έχει καταστεί βραχνάς για τους κατοίκους της περιοχής.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις και ζητούμε από την κυβέρνηση όπως το συντομότερο λάβει αποφάσεις ώστε να τερματιστεί το αδιέξοδο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την επαναλειτουργία των ασφαλτικών εργοστασίων στην περιοχή.

Οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι οποίοι ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τη δημιουργηθείσα κατάσταση, βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε πολιτικές και δικαστικές διαδικασίες, διεκδικώντας το αυτονόητο ανθρώπινο μας δικαίωμα για μια αξιοπρεπή διαβίωση στα σπίτια μας.