Συσσώρευση σκουπιδιών μπάζων και αποβλήτων σε διάφορα σημεία πλησίον της νεκρής ζώνης στις κοινότητες Μάμμαρι και Κοκκινοτριμιθιά, διαπίστωσαν μέλη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που επισκέφθηκαν τις περιοχές εντός και πλησίον της νεκρής ζώνης στις κοινότητες Μάμμαρι και Κοκκινοτριμιθιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Κίνημα Οικολόγων σημειώνει πως για πολλοστή φορά διαπιστώθηκε η συσσώρευση σκουπιδιών έξω από το εγκαταλελειμμένο πτηνοσφαγείο Πίπη και κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί προς το Πράσινο Σημείο της Περιοχής.

Περεταίρω, τονίζει ότι πολύ ανησυχητική είναι και η διαπίστωση ότι εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή προστασίας της Φύσης, Νατούρα 2000 Δένεια – Μάμμαρι, όπου λειτουργεί παράνομη χωματερή. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, στην κοίτη μιας μικρής χαράδρας, ασυνείδητοι απορρίπτουν συστηματικά οικιακά και άλλα απόβλητα.

Ακόμη, πολλά από τα απόβλητα αφορούν επικίνδυνα ρεύματα αποβλήτων (δοχεία από μηχανέλαια και μπογιές). Φαίνεται ότι μετά την απόρριψη, ακολουθεί επίχωση/ κάλυψη των αποβλήτων από μηχανήματα.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι συνεχίζεται η απόρριψη αποβλήτων στην ύπαιθρο της περιοχής παρόλο που το Πράσινο Σημείο Κοκκινοτριμιθιάς είναι πολύ κοντά.

Η κατάσταση φαίνεται να γίνεται ανεξέλεγκτη. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό της περιοχής και την αποτροπή της συνέχισης της παράνομης απόρριψης των αποβλήτων επί του εδάφους» καταλήγει η ανακοίνωση.