Οι στατικές πινακίδες πληροφόρησης αντικαθίστανται πλέον με έξυπνες, φιλικές προς το περιβάλλον,  διακριτικές και διαδραστικές πινακίδες στην επαρχία Πάφου.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης της τουριστικής εμπειρίας και υλοποίησης δράσεων που συμβάλουν στην  μετατροπή της επαρχίας Πάφου σε έξυπνο προορισμό, ολοκλήρωσε πρόσφατα την τέταρτη φάση ψηφιοποίησης της πληροφόρησης με την εγκατάσταση άλλων 24 έξυπνων πινακίδων παρουσίασης σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος  περιλαμβανομένου και  την ανάδειξη αιωνόβιων δέντρων.

Ο χρήστης αφού σαρώσει αρχικά το QR code μπορεί να επιλέξει από την έξυπνη συσκευή του την γλώσσα της αρεσκείας του, ενώ του προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληροφόρησης από πλούσιο, φωτογραφικό υλικό , video, 360 μοίρες περιήγηση και άλλα.

Στην περίπτωση των αιωνόβιων δένδρων παρέχεται επιπρόσθετα πληροφόρηση  για το κάθε δέντρο, για την προστασία των δασών, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα δέντρα στον άνθρωπο και στην φύση, ο κύκλος ζωής των δέντρων και άλλα.

Η τέταρτη φάση περιέλαβε τοποθέτηση 24 τέτοιων πινακίδων σε διάφορες περιοχές και σημεία ενδιαφέροντος της επαρχίας Πάφου όπως σε Έμπα, Χλώρακα, Θελέτρα, Τσάδα, Χούλου, Καλλέπεια,  Γαλαταριά, Κούκλια, Λετύμπου, Κάθηκα και Δρούσια.

Η εν λόγω καινοτόμος δράση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2024 με την πέμπτη φάση της.