Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι πατατοπαραγωγοί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αφού οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή από το βράδυ της Δευτέρας έχουν πλημμυρίσει πολλά χωράφια από το Παραλίμνι μέχρι τα Κοκκινοχώρια.

Ο εκπρόσωπος των πατατοπαραγωγών, Ανδρέας Κάρυος, ανέφερε στο philenews πως το μέγεθος της ζημιάς θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 40%. «Υπάρχουν πλημμυρισμένα χωράφια με πατατοφυτείες σε Αυγόρου, Σωτήρα, Φρέναρος, Λιοπέτρι, Δασάκι Άχνας, Δερύνεια Παραλίμνι και Ξυλοφάγου, που κατέγραψε ζημιές και την προηγούμενη εβδομάδα λόγω χαλαζόπτωσης.

Από την εμπειρία μας θεωρούμε πως θα έχει πολλές ζημιές στις φυτείες που έχουν πλημμυρίσει, αλλά θα φανούν περίπου σε 20 μέρες». Ο κ. Κάρυος ανέφερε πως μόλις αρχίσουν να φαίνονται οι ζημιές θα σπεύσουν επί τόπου λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας. «Όταν υπάρχουν τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα, ενημερώνουμε τους λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας, οι οποίοι επισκέπτονται τις περιοχές.

Ωστόσο ανακοίνωση για Δηλώσεις Ζημιάς θα γίνει, όταν οι λειτουργοί καταφέρουν να εισέλθουν στις πλημμυρισμένες πατατοφυτείες και να δουν ότι υπάρχει πέραν του 30% ζημιά». Σημειώνεται πως στο Παραλίμνι καταστράφηκε από ανεμοστρόβιλο και ένα θερμοκήπιο με ντομάτες και αγγουράκια, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και ντεπόζιτα νερού.